EK indoor dag 1 ochtend: TeamNL maakt indruk op de 400 meter!

05 maart 2021
Topatletiek Vorige

Van donderdag 4 tot en met zondag 7 maart vinden de Europese kampioenschappen indooratletiek plaats in Torún. Op de tweede dag van de kampioenschappen maakten vooral de 400 meter atleten een goede indruk door zich allemaal te plaatsen voor de volgende ronde.

Broersen vierde in de tussenstand

Nadine Broersen start de vijfkamp met een tijd van 8.48 sec. op de 60 meter horden. Hiermee komt ze dicht in de buurt van haar beste tijd dit seizoen (8.46 sec). Het hoogspringen pakt echter minder goed uit. Met 1.77 meter doet ze het vergelijkbaar met de rest van het veld. Desalniettemin is dit het onderdeel waarmee Broersen een voorsprong had willen pakken op haar concurrenten.

Bij het laatste onderdeel van het ochtendprogramma, het kogelstoten, komt Broersen tot een afstand van 14.04 meter. Na drie onderdelen staat Broersen vierde in de tussenstand.

Van Diepen loopt de snelste tijd in de series 400 meter

Jochem Dobber pakt de kop in zijn serie en wint de race in 47.05. Hiermee plaatst Dobber zich eenvoudig voor de halve finale. Ook Tony van Diepen wint zijn serie. Met een tijd van 46.54 zet hij de snelste tijd neer van het hele deelnemersveld. ‘Voor vanavond ga ik uitrusten. Het doel is om de finale te behalen en dan een medaille te winnen,’ aldus van Diepen.

In de laatste serie gaat de winst naar Liemarvin Bonevacia in 46.69. ‘De coach vroeg me om  in de series eenvoudig een 46.60 te lopen. Dat heb ik gedaan, dus alles verloopt volgens plan,’ aldus Bonevacia.

Vanavond zien we om 19:05 uur drie Nederlandse atleten terug in de halve finales 400 meter.

Bol, Klaver en de Witte plaatsen zich voor de halve finale

Lieke Klaver en Femke Bol weten allebei eenvoudig hun serie te winnen. Klaver doet dit net iets sneller dan bol, respectievelijk in 52.74 en 52.77. ‘Ik probeerde de series gemakkelijk te lopen, aangezien we vandaag twee keer moeten lopen. Ik plan geen tactiek samen met Lieke. We doen allebei ons eigen ding. De estafette vind ik erg belangrijk, maar nu focus ik mij op mijn individuele race,’ aldus Bol.

Lisanne de Witte finisht in de zesde serie als tweede in 52.82. Het leek er even op dat de Tsjechische Lada Vondrová haar blokkeerde in de laatste bocht maar uiteindelijk won de Witte deze strijd. Hiermee weet ook de Witte zich te plaatsen voor de halve finales op de 400 meter.

Om 19:33 uur zien we Bol, Klaver en de Witte opnieuw in actie.

Ummels valt in de eindsprint op de 800 meter

Op de 800 meter weten de drie Nederlandse atleten zich helaas niet te plaatsen voor de halve finale. In de vijfde serie komt Britt Ummels in de buurt van een derde plek, maar weet haar snelheid niet vast te houden. In de laatste meters voor de finish verliest Ummels de controle over haar benen en valt. Bregje Sloot en Suzanne Voorrips komen beiden in de slotronde tekort en finishen respectievelijk in 2:07,33 en 2:07,78.

4 dagen topatletiek

Bekijk in dit schema wanneer de atleten van TeamNL in actie komen. Klik hier om het schema als pdf te downloaden.

De finalesessies bij de EK indooratletiek zijn live te volgen via een livestream op NOS.nl en NOS-app. Vrijdag vanaf 19.00 uur, zaterdag vanaf 18.50 uur en zondag vanaf 17.00 uur.

Fotografie: André Weening / Orange Pictures
Foto’s in deze berichtgeving zijn niet copyright vrij te gebruiken, maar kunnen bij Orange Pictures besteld worden.