EK indoor dag 2 avond: Team NL verovert maar liefst vier medailles!

02 maart 2019
Toernooien Vorige

Sprinttalent Joris Van Gool eindigde op de 60 meter als derde in 6,62, wat een evenaring van zijn persoonlijk record is. Tony van Diepen verovert met een Nederlands record (46,12) brons op de 400 meter. Ook Dafne Schippers piekt op het juiste moment en pakt zilver in de finale 60 meter. Op de 400 meter weet Lisanne de Witte brons te bemachtigen in een nieuw persoonlijk record (52.34 sec.).

Tony van Diepen veroverde verrassend brons op de 400 meter. Van Diepen bleef na een spannende race de Sloveen Luka Janezic net voor in de strijd om het brons. Van Diepen dook met 46,12 ruim onder het Nederlands record van Liemarvin Bonevacia, die sinds 2017 stond op 46,26 seconden.

Van Gool verrast met brons op de 60 meter

Joris van Gool maakte in de halve finales al indruk met een tijd van 6,62 seconden. Dat was de tweede snelste tijd van het deelnemersveld. In de finale had hij de kracht voor nog een goede race. Na een snelle start volgde op tijd nog een versnelling. De Slowaak Jan Volko was met 6,60 de sterkste. De Turk Emre Zafer Barnes veroverde zilver (6,61).

Schippers piekt op het juiste moment

Dafne Schippers heeft zilver veroverd op de 60 meter in Glasgow. Schippers moest op de 60 meter alleen de Poolse Ewa Swoboda laten voorgaan. Ze liep met 7,14 haar beste seizoentijd en piekt hiermee op het juiste moment.

De Witte verovert het brons op de 400 meter

Lisanne de Witte haalde in Glasgow opnieuw een medaille op een internationaal titeltoernooi binnen. Vorig jaar bij de EK Atletiek in Berlijn wist zij ook brons op de 400 meter te veroveren. De Witte liep naar brons op de 400 meter in 52,34 seconden wat tevens een persoonlijk record is.

Volg de Atletiekunie via FacebookTwitter of Instagram voor live updates vanuit Glasgow.

Foto’s: Erik van Leeuwen