EK indoor dag 2: halve finale plek voor Van Gool, Schippers, Samuel en Visser

02 maart 2019
Toernooien Vorige

Van Gool, Schippers en Samuel door naar halve finale 60 meter. Ook Visser weet zich eenvoudig te plaatsen voor de volgende ronde. In een tijd van 7.99 seconden zet zij de snelste tijd neer in de series 60 meter horden.

Van Gool zette in de series 60 meter met 6,71 seconden de zevende tijd neer. De seriewinst voor Van Gool geeft veel vertrouwen voor de halve finale later vandaag. "De zege geeft vertrouwen en is belangrijk voor een goede baan in de halve finale. Doordat je dan naast de snelle mannen zit biedt dit de kans om mee te lopen voor een finaleplaats", aldus Van Gool.

Ook Dafne Schippers en Jamile Samuel hebben zich geplaatst voor de halve finale op de 60 meter. Schippers won de laatste serie in 7,24 seconden en was hiermee automatisch door. Samuel moest na haar race (7,34 sec.) wachten of haar tijd snel genoeg was om toch door te gaan. Dit bleek uiteindelijk het geval. Om 19:50 uur vanavond worden de halve finales door de vrouwen gelopen. Om 20:20 uur zien we Van Gool terug in Glasgow.

Seriewinst voor Visser

Nederlands record houdster Nadine Visser wist zich vanmiddag eenvoudig te plaatsen voor de halve finale 60 meter horden. In de vierde serie pakte Visser de winst in een tijd van 7.99 seconden. Hiermee zette Visser tevens de snelste tijd neer van het gehele deelnemersveld in de series 60 meter horden. Zondagmiddag komt Visser opnieuw in actie in Glasgow. Om 12:25 uur starten de halve finales 60 meter horden vrouwen.

Vanavond gaan we om 19:50 uur verder in Glasgow, namelijk met de halve finales 60 meter bij de vrouwen. Volg de Atletiekunie via FacebookTwitter of Instagram voor live updates.

Foto's: Erik van Leeuwen