EK Masters dag 4: barre omstandigheden in Venetië

09 september 2019
Masters Vorige

Het was door noodweer vandaag een chaotische dag bij de EK Masters in Venetië. Op de accommodatie in het plaatsje Caorle, waar diverse meerkampen bezig waren, kwamen diverse ruimtes onder water te staan. Door deze omstandigheden besloot de organisatie om diverse onderdelen naar een andere dag te verplaatsen.

Bij de meerkampen die ondanks de omstandigheden wel doorgingen, behaalden de Nederlandse masters het nodige eremetaal. Tanja van der Plas (V35) won goud met een puntentotaal van 4336pnt. In dezelfde categorie pakte Wendy Visser, ondanks een val bij de horden, het brons met 3368pnt. In de categorie V55 behaalde Brigitte van de Kamp (V55) met 4451pnt eveneens de bronzen medaille.

Eerder op de dag deed Onno Heerlien (M55) goede zaken bij het gewichtwerpen; hij won brons met een afstand van 18,18m.

Bij dit EK Masters staat ook de cross country op het programma. Wellicht hadden de weergoden het voorzien op pure cross omstandigheden. Agnes Schipper (V50) en Gilles Bosman (M80) trokken zich hier niets van aan en behaalden beiden de zilveren medaille op de 4km cross.

Ook op de atletiekbaan baan van Eraclea, waar de 10.000m op het programma stond, kwam de regen met bakken uit de lucht. De Nederlandse atleten lieten hier zich niet door beïnvloeden. Patrick Kwist (M50) liep na een spannende strijd naar de winst in een mooie tijd van 32:22.95min. Jaap Stijlaart (M60) pakte na een fraaie eindsprint het zilver in 38.02,10.

Morgen zal het beter weer zijn, is ons beloofd………….

Foto: Patrick Kwist op de 10.000m  (Michel en Fennie van Osch)