EK Para Atletiek dag 4: van den Broek wint zilver, Oberoi en Zonneveld winnen brons

23 augustus 2018
Topatletiek Vorige

Op dag 4 van de Europese kampioenschappen Para Atletiek weet het Nederlandse team 3 medailles binnen te slepen. Tijdens het ochtendprogramma springt Ranki Oberoi met 7.13 meter naar het brons. In de avond stelt Take Zonneveld met een PR van 8.64 meter het brons veilig bij het kogelstoten. En Margriet van de Broek wint haar derde medaille van dit toernooi, namelijk zilver op de 400 meter.

Ranki Oberoi springt naar een bronzen medaille

Tijdens het ochtendprogramma op dag 4 van de EK Para Atletiek is het de beurt aan Ranki Oberoi om voor het eerst in actie te komen dit toernooi. Met een sprong voor het eerst over de 7 meter weet Oberoi het brons veilig te stellen. ''Ik ben ontzettend blij. Ik voel ook ongeloof dat ik eindelijk 7 meter heb gesprongen. Alle sprongen waren goed en ik voelde me super. Ik voelde echt dat ik in vorm was'', aldus de dolblije Oberoi.
 

De derde medaille is binnen voor Margriet van den Broek

De vierde dag van de Europese kampioenschappen betekent voor Margriet van den Broek ook de vierde keer dat zij in actie mag komen dit toernooi. En vandaag was dit in de finale 400 meter. Met een snelle tijd van 59.18 seconden weet van den Broek haar tweede zilveren medaille binnen te slepen. Inmiddels staat de teller voor van den Broek al op drie medailles uit vier wedstrijden (400 meter, 1500 meter en 5000 meter) in Berlijn. ''Weer verliep de race zoals ik van tevoren bedacht had. Bij het ingaan van de tweede bocht wist ik dat ik de Turkse kon verslaan. Bij opkomen rechte stuk wist ik het zeker'', aldus van den Broek. Zaterdag zien we van den Broek weer terug in het stadion, namelijk in de finale 100 meter.

Brons voor Take Zonneveld bij het kogelstoten

Een andere Nederlandse atleet die we nog niet eerder dit toernooi in actie hebben gezien is Take Zonneveld. Vandaag is het eindelijk tijd voor zijn finale kogelstoten. Met een prachtige reeks van 8.55 - 8.26 - 8.02 - 8.47 - 8.64 - 8.58 meter stoot Zonneveld maar liefst drie keer over zijn persoonlijke record! Zijn eindresultaat, 8.64 meter, is genoeg voor een bronzen medaille. ''In de eerste poging meteen een pr stoten zette voor mij de toon. Ik had wat moeite om rustig te blijven en mijn geduld te bewaren, omdat ik voelde dat er nog meer in zat. Na de derde poging ging dat beter. Uitermate tevreden over dit debuut'', aldus Zonneveld.

Kenny van Weeghel eindigt als zesde

Kenny van Weeghel wist in de series 800 meter eenvoudig een plek in de finale veilig te stellen. Deze finale vond dezelfde dag nog plaats. In de finale weet van Weeghel zijn kunstje van de series helaas niet over te doen en komt te kort voor een podiumplek en eindigt als zesde. Vrijdag gaan we van Weeghel weer in actie zien, nu op de 100 meter.

Foto's: Helene Wiesenhaan