EK Para Atletiek dag 5: de teller komt op 15 medailles

24 augustus 2018
Topatletiek Vorige

Vanavond was het de beurt aan Gert-Jan Schep en hoe: in zijn finale 400 meter snelt hij in een PB naar de zilveren medaille. Ook de 4 estafettemannen zorgen voor spektakel! Levi, Olivier, Ronald en Joël knallen in de 4x100 meter estafette naar de derde plek! Ze doen dat ook nog eens in een nationaal record. Slotstuk van de Nederlandse avond zijn wheelers Kenny van Weeghel en Rens van de Waterlaat die zich allebei met een dikke Q kwalificeren voor de finale morgenmiddag.

Gert-Jan Schep pakt medaille nummer 15 voor Nederland

In de finale 400 meter finisht Gert-Jan in een knappe tijd van 58.81, wat hem een PB én de zilveren medaille oplevert. Alleen de Poolse Krysztof Ciuksza blijft hem voor. “Mocht ik daar met de vlag staan… daar heb ik altijd van gedroomd. Ik kan het nog niet geloven” - Gert-Jan. 

Bekijk hier Gert-Jan zijn race nog eens:
 


 

Levi, Olivier, Ronald en Joël sprinten naar een NR!

Twee van de vier mannen, Ronald en Levi, kwamen eerder al in actie en met succes. Nu stonden ze met z’n vieren in de finale 4x100 meter estafette waar ze in een supersnelle tijd van 45.63 de derde plek veilig stellen! Duitsland pakt het goud, Italie het zilver en de Nederlandse mannen eindigen in een NR op de derde plek!

We spraken de heren kort na hun race, Ronald: "we gaven alles wat we hadden en liepen daarmee een dik NR". Levi: het was een geslaagde estafette met prachtig NR. Ik ben trots dat ik deel mocht uitmaken van dit team." Olivier: "ik liep harder dan ooit. Deze estafette was geweldig! Ronald heeft ons geweldig geholpen om dit resultaat te halen". Joël sluit af:  "ik vond het heel gaaf! Ik kon goed doorlopen en dat we dan beloond worden met een NR! Fantastisch!"

Uiteindelijk stonden er drie teams aan de start, het Franse team was uitgevallen, waardoor de Nederlandse mannen geen medaille zullen ontvangen. Het Nationaal Record blijft uiteraard wel staan. (- Arno Mul, Berlijn 24-08-2018)

Bekijk hier hun race nog eens:

 

 

Cheyenne Bouthoorn: "ik kreeg de spanning niet onder controle"

Het programma voor debutante Cheyenne Bouthoorn was een beetje omgegooid, maar vanavond was het ook voor haar dan eindelijk zover: haar finale kogelstoten. Ze zette een nette serie van 6.90m – 7.11m – 7.23m – 6.44m – 6.66m – 6.77m neer wat haar de vierde plek oplevert. Haar PB staat op 7.40 meter, gestoten op een trackmeeting wedstrijd in Utrecht in juli van dit jaar. Ze zou haast 2 meter verder dan haar PR moeten stoten om in de buurt van de nummer drie, de Duitse Mogge, te komen. De andere Duitse, Kober, pakt het goud en stoot met 11.79 zelfs een wereldrecord. Cheyenne reageert na haar wedstrijd: "het was voor mij een mindere wedstrijd, omdat ik de spanning niet onder controle kreeg. Uiteindelijk nog wel tot een redelijke afstand gekomen maar ik had wel meer verwacht van mijn eerste grote toernooi". 

 

Kenny en Rens met een dikke Q naar de finale 100 meter

Voor Kenny van Weeghel is dit zijn vierde race, teamgenoot Rens van de Waterlaat kwam vanavond voor het eerst in actie in Berlijn. HIj zit direct in de eerste serie en Rens finisht knap derde in een tijd van 15.61. Kenny zet in zijn serie de eerste tijd neer (14.62): beide heren krijgen dus een dikke Q achter hun naam en strijden morgen samen in de finale 100 meter, te zien om 15:16 uur.

 

Foto's: Helene Wiesenhaan