EK Para Atletiek dag 6: Held Kenny levert medaille nummer 16

25 augustus 2018
Topatletiek Vorige

De zesde dag alweer van de EK Para Atletiek in het Berlijnse Friedrich-Ludwig-Jahn Stadion. De teller stond na gisteren voor Nederland op maar liefst 15 medailles. En vandaag voegt held Kenny daar nummer 16 aan toe. Helaas ontvingen we 's morgens het bericht dat Ronald Hertog niet in actie zou komen in de finale verspringen. De 100 meter mannen volgde; met Rens van de Waterlaat en Kenny van Weeghel, afgesloten door Margriet van den Broek die haar vijfde race reed.
 

Held Kenny stelt zijn derde zilveren medaille veilig

In deze 100 meter finale sprint Kenny van Weeghel naar zijn derde zilveren medaille dit toernooi!  Op zak had hij reeds het zilver op de 200 meter én het zilver op de 400 meter (hij promoveerde hier wegens dq van de nummer twee van het brons naar het zilver). Samen met teamgenoot en debutant Rens van de Waterlaat strijdt hij in deze finale 100 meter. Van Weeghel is enorm snel weg en finisht tweede in 14.65, hiermee stelt hij de tweede positie veilig! Alleen de ‘Flyin Fin’ Leo Pekka Tahti blijft hem voor. Rens eindigt deze 100 meter finale als zesde in een tijd van 15.62. 
Kenny na zijn race: "Het is een zilveren week, ik ben tevreden over het verloop van deze race. Had graag iets harder gereden, maar dit is op dit moment wat er in zit. Morgen nog een kans op de 1500 meter!"

Bekijk hier de race van Rens en Kenny nog even terug:
 

 

Margriet vd Broek finisht vierde op de 100 meter

Zilver op dag 1 op de 5000 meter, vierde op de 200 meter, brons op de 1500 meter, zilver op de 400 meter. Dat is hoe deze EK Para Atletiek er tot nu toe voor Margriet van den Broek uitzagen. En nu komt ze voor de vijfde keer in actie, op de 100 meter waar ze finisht als vierde in een tijd van 18.51 sec. De Finse Amanda Kotaja komt in 17.08 als eerste over de streep, gevolgd door de Turkse en de Zwitserse. Margriet na haar race: "door de regen gleed ik bij de 2e en 3e slag van de van de hoepel. M'n topsnelheid was goed. 4e was het hoogst haalbare, dus ik ben tevreden en kijk vol verwachting en vertrouwen uit naar de 800 van morgen!"
Want inderdaad, morgen om 15:22 uur zien we haar in de finale van de 800 meter terug.

 

Ronald Hertog trekt zich terug uit finale verspringen

Hij greep woensdag al naar het zilver op de 200 meter, gisteren liep hij met de 4x100 m estafette mannen nog een Nationaal Record. Helaas stond hij niet tussen de andere mannen in de finale verspringen vanmiddag. “Zijn laatste race, de estafette van gisteravond, heeft hem dusdanig veel last aan zijn achillespees bezorgd. In overleg met de medische staf is besloten, met pijn in het hart, om Ronald terug te trekken”, vertelt bondscoach Arno Mul.

 

 

Foto's: Helene Wiesenhaan