EK U20: where & who to watch

13 juli 2021
Topatletiek Vorige

Donderdag beginnen de Europese Kampioenschappen voor atleten onder twintig jaar in Tallinn. Van donderdag 15 juli t/m zondag 18 juli komen 25 TeamNL atleten in actie.

Teammanager Marjan Olyslager duidt het belang van een dergelijk kampioenschap: "Het EK U20 is, zoals ook andere juniorentoernooien, een stap in de ontwikkeling van jonge atleten. Ze groeien door de vibe van zo’n gezamenlijk event, voelen de boost van hun goede resultaten op zo’n internationaal podium en ervaren bij teleurstellingen een warm bad in het team van collega-atleten en coaches. Vallen en opstaan wordt hiermee een groeistap in plaats van alleen een drama."

10 medailles in 2019

In 2019 bemachtigde TeamNL maar liefst tien medailles in het Zweedse Boras. Er was onder andere een medaille voor Alida van Daalen, die ook dit jaar weer mag deelnemen aan het EK U20. Zij won de eerste gouden medaille voor TeamNL in Boras. In 2019 begon ook de glansrijke 400 meter horden carrière van Femke Bol. Hoe het nu met haar gaat? Dat is bij iedere atletiekliefhebber welbekend. 

Tijdschema

Strijdtoneel voor de atleten gedurende dit EK U23 is Kadriorg Stadion in de Estse hoofdstad Tallinn. Donderdagochtend trappen meerkampsters Sofie Dokter en Sophia Mulder het toernooi af: de 100 meter horden in de zevenkamp is het eerste onderdeel waar TeamNL atleten aan deelnemen. Het volledige tijdschema van TeamNL is hier te vinden.

Where to watch

Fotografie: Coen Schilderman