EK U23: where & who to watch

07 juli 2021
Topatletiek Vorige

Morgen beginnen de Europese Kampioenschappen onder 23 in Tallinn. Van donderdag 8 juli tot en met zondag 11 juli komen 29 Team NL atleten in actie. 

“Beide toernooien (EKU23 en EKU20) bieden ons atletiektalent de gelegenheid zich op internationaal niveau te meten met hun leeftijdsgenoten in Europa en een belangrijke stap te zetten in de richting van de senioren toernooien. Na het overslaan van een volledig internationaal seizoen is het fantastisch dat deze toernooien weer doorgang kunnen vinden. Al is het nog met de nodige beperkingen en corona maatregelen omgeven, de strijd om finaleplaatsen en medailles zal er niet om verschillen”, aldus Ad Roskam.

3 medailles in 2019

In 2019 kwam Team NL met drie medailles terug van het EK U23, toen in Gävle (Zweden) georganiseerd. Het team bestond dat jaar uit 24 kansrijke atleten en het waren Joris van Gool en Jasmijn Lau die op dag twee het brons grepen, op respectievelijk de 100 meter en de 10.000 meter. Op dag vier pakte Nick Smidt de derde medaille voor Nederland, een zilveren, op de 400 meter horden.

Tijdschema

Strijdtoneel voor de atleten gedurende dit EK U23 is Kadriorg Stadion in de Estse hoofdstad Tallinn. Donderdagochtend bijten werpsters Jorinde van Klinken en Enid Duut het spits af: discuswerpen is het eerste onderdeel waar we Team NL in actie zien.

Where to watch


Fotografie: Coen Schilderman