Cadee & van Leuveren klassementswinnaars Lotto Baancircuit

04 september 2016
Nationaal Baancircuit Vorige

De klassementswinnaar van het Lotto Baancircuit 2016 bij de mannen is Erik Cadee geworden. Bij de Klaverblad Arena Games gisteren in Hilversum sleepte hij de klassementswinst binnen met zijn prestaties op de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. De klassementswinnaar bij de vrouwen is Nicky van Leuveren.

Op het onderdeel discuswerpen behaalde de 32-jarige atleet met zijn zesde en laatste worp een afstand van 56,19 meter, wat hem de winst op dit onderdeel opleverde. Op het onderdeel kogelstoten werd hij tweede. Met een afstand van 16,96 meter eindigde hij achter Patrick Cronie, die 19,08 meter stootte. Na zijn eerdere prestaties bij de andere wedstrijden met discus- en speerwerpen, was dit resultaat voldoende om Patrick Cronie voor te blijven en daarmee de eerste plaats in het klassement.

Nicky van Leuveren winnares bij de vrouwen

De winnaar bij de vrouwen is Nicky van Leuveren. Bij de eerste wedstrijd in Lisse werd de 26-jarige atlete eerste op de 300 meter en tweede op de 150 meter in een tijd van respectievelijk 36,24 en 17,41. Samen met haar eerste plaats in Leiden op de 400 meter met een tijd van 52,06 in juni, waren deze prestaties uiteindelijk voldoende voor de klassementswinst van het Lotto Baancircuit.