EK u23 dag 2: Europese titel voor Lau en Van Klinken

09 juli 2021
Topatletiek Vorige

Van donderdag 8 juli tot en met zondag 11 juli vinden de Europese Kampioenschappen onder 23 plaats in Tallinn. In de Estse hoofdstad komen 29 Nederlandse atleten in actie. Op dag twee veroverden Jasmijn Lau en Jorinde van Klinken de Europese titel.

Jasmijn Lau liet vanaf de start van de 10.000 meter zien dat ze haar zinnen had gezet op de gouden medaille. Hoewel de concurrentie aan het begin van de race nog kon volgen, werd al snel duidelijk dat Lau de sterkste was. Met een tijd van 32:30.49 minuten liep ze naar de Europese titel! Bekijk in onderstaande video de reactie van Lau:

 

 

Ook goud voor Jorinde van Klinken

Van de eerste worp had Jorinde van Klinken de leidende positie in handen bij het discuswerpen. In de tweede poging kwam ze tot haar verste afstand van 63.02 meter. Ruim voldoende om zichzelf te kronen tot Europees kampioene onder de 23 jaar! 

 

Ramsey Angela naar finale met persoonlijk record

Ramsey Angela liet wederom zien in uitstekende vorm te verkeren. In de halve finale van de 400 meter horden kwam Angela tot een nieuw persoonlijk record van 49.17 seconden. Een tijd die morgen in de finale zicht geeft op eremetaal. Bekijk de reactie van Angela na zijn halve finale hieronder: 


Zoë Sedney liet op de korte horden zien dat ze tot de favorieten voor de medailles behoort. In de halve finale van de 100 meter horden kwam ze, ondanks stevige tegenwind, tot een prima tijd van 13.12 seconden. Goed voor de tweede tijd en overtuigende kwalificatie voor de finale die zaterdag om 16:45 gelopen gaat worden. 

Ook Djoao Lobles wist te overtuigen in de series van de 800 meter. Met 1:46.73 minuten zette hij de snelste tijd neer: “Ik heb mijn eigen race proberen te lopen. De laatste 100 meter wilde ik gewoon bij die eerste vier zitten. Ik laat de finale op me afkomen. Je hebt geen idee wat het kan worden. Een snelle race kan, maar evengoed wordt het een boemelrace. Als je in de finale staat, dan ga je altijd voor een medaille. Lukt het niet, dan is het zo. Lukt het wel, dan heb je een mooi geslaagd kampioenschap.” Ludo van Nieuwenhuizen slaagde er net niet in om zich te kwalificeren voor de finale. Hij kwam in de series van de 800 meter tot een twaalfde plaats.  

 

200 meter lopers naar halve finale

Riq de Wit en Onyema Adigida deden wat van ze verwacht mocht worden in de series van de 200 meter. Beide mannen eindigden als derde in hun serie en dwongen daarmee rechtstreekse kwalificatie af voor de halve finales. Adigida had pech met de loting en kwam in de door sprinters gevreesde binnenste baan terecht. Vanwege kniepijn was dit nog een extra uitdaging: “Ik heb wat last van mijn knie, dus ik kan die bocht niet aan. Baan één is dan lastig, omdat ik niet vol kan pushen in de bocht. Hopelijk heb ik een betere baan in de halve finales, want ik weet dat het harder moet. Ik denk niet meteen aan een tijd. De tijd doet er eigenlijk niet toe, vanaf nu wil ik alleen nog winnen”

 

Plek acht en twaalf voor Pluimes en Dorothea 

In de finale van het discuswerpen eindigde Janneke Pluimes als achtste met 50. 80meter.Netanel Dorothea kwam in de halve finale van de 400 meter tot een tijd van 46.61 seconden. Goed voor plek twaalf in de eindklassering.  

 

Where to watch


Fotografie: Coen Schilderman