Februari Indoor Atletiek maand

08 februari 2016
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

De maand februari belooft een mooie te worden voor de atletiekliefhebber. Met bijna ieder weekend een Nederlands Kampioenschap komen vrijwel alle toppers deze maand in actie. Hoogtepunt is natuurlijk het AA Drink NK Indoor Senioren op 27 en 28 februari in Omnisport Apeldoorn, tevens de laatste kwalificatiemogelijkheid voor de WK Indoor van volgende maand in het Amerikaanse Portland. De junioren komen een week eerder aan bod, terwijl het dit weekend al de beurt is aan de masters en de meerkampers. Hetzelfde geldt voor de wegatleten, die op 14 februari hun NK 10 kilometer betwisten in Schoorl.

Veelzijdig Valentijnsweekend

Meerkampers en masters in actie

Het hoogtepunt van het komend weekend zijn de NK Indoor Meerkamp in Omnisport Apeldoorn waar veel toppers strijden om de limiet. Blikvangers zijn Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun, die allebei op de tienkamp de limiet voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op zak hebben. Beiden zullen naast de titel ook mikken op een invitatie voor de WK Indoor in Portland. Tijdens dit weekend zullen zij onder anderen de strijd aangaan met de kersverse AA Drink Talenten Sybren Blok en Menno Vloon. Dezelfde dagen betwisten de masters hun Nederlandse Kampioenschappen Indoor eveneens in Apeldoorn.

Wegatleten reizen af naar Schoorl

Op zondag 14 februari reizen de wegatleten af naar Schoorl voor het NK 10 kilometer. De Groet uit Schoorl Run kent altijd een sterk deelnemersveld en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vorig jaar gingen de titels naar Abdi Nageeye en Jip Vastenburg, maar er wordt dit jaar weer een felle strijd om de medailles verwacht.

NK Indoor Junioren op 20 en 21 februari

De junioren zijn een week na de meerkampers aan bod voor hun NK Indoor, dat ook plaatsvindt in Omnisport Apeldoorn. Op 48 onderdelen in 4 verschillende categorieën verdelen zij de medailles. Enkele atleten die afgelopen zomer in op het EJK in Eskilstuna acte de présence gaven, zijn ook van de partij, waaronder Ivar Moinat, Koen van der Wijst en Marijke Boogerd.

AA Drink NK Indoor Senioren, climax van de maand februari

In het weekend van 27 en 28 februari is het de beurt aan de senioren, eveneens in Apeldoorn. Voor atleten die hun vizier hebben gericht op de WK Indoor in Portland, is dit tevens de laatste mogelijkheid om aan de limiet te voldoen. De inschrijvingen zijn net gesloten en het is al duidelijk dat er vele nationale en internationale toppers aan de start zullen verschijnen. Zo wordt er een mooie strijd verwacht op de 60 meter horden voor dames, waar meerkampsters Nadine Visser en Nadine Broersen de strijd aangaan met de specialisten, onder wie AA Drink Talent Eefje Boons. Een ander onderdeel om naar uit te kijken is het polsstokhoogspringen voor de dames: kan Femke Pluim haar Nederlands Record wederom aanscherpen? En natuurlijk Sifan Hassan, die op zondagmiddag aan de start staat van de 800 meter. Het grote klapstuk zal echter de 60 meter worden, waar Dafne Schippers in actie komt op de 60 meter. Bij de mannen neemt vrijwel de gehele selectie van de 4x100 meter het tegen elkaar op, inclusief Churandy Martina.

Voor meer informatie over de verschillende Nederlandse Kampioenschappen Indoor en de volledige deelnemerslijst kunt u terecht op onze website.