Februari Indoor Atletiek maand

20 januari 2017
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

De maand februari belooft als altijd een mooie te worden voor de atletiekliefhebber. Met bijna ieder weekend een Nederlands Kampioenschap komen veel toppers en talenten in actie. Hoogtepunt is het AA Drink NK Indoor Senioren op 11 en 12 februari in Omnisport Apeldoorn, tevens de laatste kwalificatiemogelijkheid voor de EK Indoor begin maart in Belgrado. De junioren sluiten de atletiekmaand af, terwijl de masters en de meerkampers het eerste weekend van februari al in actie komen. De wegatleten doen op 12  februari een gooi naar de winst op het NK 10 kilometer in Schoorl.

NK Indoor Masters & Meerkamp                                

Voor het meerkampweekend, 3 tot en met 5 februari, staan 122 atleten ingeschreven. In de categorie van de meisjes junioren B zijn maar liefst 31 inschrijvingen, waar er 16 startplekken te verdelen zijn. Ook zijn drie aanvragen voor deelname aan de NK Indoor meerkamp goedgekeurd door Technisch directeur Ad Roskam. Het gaat om Inge Drost en Michelle Oud bij de senioren vrouwen en Ingmar Vos bij de senioren mannen. Bij de meerkamp mannen komt ook AA Drink Talent Sybren Blok in actie. Bij de dames gaan de drie meerkampsters Vetter, Broersen en Visser de strijd met elkaar aan. De masters beginnen vrijdag 3 februari aan hun Nederlands Kampioenschap.

AA Drink NK Indoor senioren                                    

In het weekend van 11 en 12 februari is het de beurt aan de senioren. Voor atleten die hun vizier hebben gericht op de EK Indoor in Belgrado, is dit tevens de laatste mogelijkheid om aan de limiet te voldoen. Zondag 22 januari sluit de inschrijving en inmiddels kan gesteld worden dat een mooie strijd wordt verwacht op de 60 meter horden voor dames waar meerkampsters Anouk Vetter en Nadine Visser aan de start staan. Ook van Femke Pluim en Rianna Galiart wordt spektakel verwacht bij het polsstokhoogspringen. Bij de mannen maken Rio-gangers Solomon Bockarie en Giovanni Codrington hun aantreden op de 60 meter. Erik Cadée, Patrick Cronie en Wout Zijlstra zijn drie van de toppers die bij het kogelstoten in actie komen. Verspringen belooft moois met Ignisious Gaisah en waarmee verrast Thijmen Kupers op zijn 800 meter?

AA Drink Talententeam 2017 & Atleten van het jaar Verkiezing

Zaterdag 11 februari is ook het moment waarop het AA Drink Talententeam voor 2017 bekend gemaakt wordt. In tegenstelling tot eerdere jaren vindt de “Atleten van het Jaar Verkiezing” eveneens plaats op de zaterdag van de AA Drink NK Indoor Senioren.

NK 10 kilometer Groet uit Schoorl Run

De Groet uit Schoorl Run trekt op 12 februari jaarlijks een grote stroom lopers naar de Noord-Hollandse badplaats. In de afgelopen 40 jaar is het evenement uitgegroeid tot een nationaal topevenement met een internationaal karakter. Het succes van de Groet uit Schoorl Run is voor een groot deel te danken aan een unieke afwisseling in het parcours. De parcoursen van de Mizuno 10 km en 21,1 en 30 km gaan grotendeels door het schitterende bos en duingebied van Staatsbosbeheer.

NK Indoor Junioren                                       

De junioren sluiten de februari atletiekmaand in Apeldoorn af op 18 en 19 februari. Op 48 onderdelen in 4 verschillende categorieën verdelen zij de medailles. Enkele atleten die afgelopen zomer op het WJK in Bydgoszcz acte de présence gaven, zijn ook van de partij onder wie Joris van Gool, Jessica Schilder en Maayke Tjin A-Lim.

Voor meer informatie over de verschillende Nederlandse Kampioenschappen Indoor en de volledige deelnemerslijsten kun je terecht op onze website.