Finalisten junioren A competitie bekend

27 mei 2018
Competitie Vorige

Afgelopen zaterdag werd er op vier locaties gestreden om een plek in de finale. AV Atos, ARV Ilion, AV Unitas en Climax waren de organiserende verenigingen van de tweede en tevens laatste voorronde van de junioren A competitie.

In het klassement zijn de jongens van Haag Atletiek en de meisjes van PAC bovenaan geëindigd. De finalewedstrijd vindt plaats op 2 september. Alle ploegen beginnen deze wedstrijd weer met 0 punten.

Opvallende prestatie

  • Bij het kogelstoten in poule 32 stoot Shaquille Emanuelson (PAC) ruim 2 meter verder dan zijn concurrenten, namelijk 16,28 meter.
  • Sven Jansons (Altis) springt 1.95 meter bij het hoogspringen
  • Zoë Sedney pakt 2 keer de winst, namelijk zowel op de 100 meter (11.99s) als op de 100 meter horden (13.97s)
  • Dario Podda (Haag Atletiek) werpt bijna 10 meter verder dan zijn concurrenten in poule 32 bij het speerwerpen (58,25 meter)
  • Jakob Pütz (Prins Hendrik) 4.40 meter met polsstokhoogspringen

De twaalf finalisten

Bij de jongens junioren A: Haag Atletiek, Altis, PAC, AV Lycurgus, Spado, GAC Hilversum, Leiden Atletiek, AV Flevo Delta, AAV ’36, Prins Hendrik, AV De Spartaan, KAV Holland

Bij de meisjes junioren A: PAC, AV Lycurgus, Haag Atletiek, Leiden Atletiek, AV De Spartaan, Phanos, Spado, KAV Holland, Prins Hendrik, Groningen Atletiek, AV Unitas, GAC Hilversum

Het programma van de finale is gelijk aan dat van de tweede wedstrijd van de voorronde. De winnaars van deze wedstrijd mogen zich Nederlands verenigingskampioen junioren noemen en hebben het recht om in 2019 deel te nemen aan de European Champion Clubs Cup Juniors.

Voor alle uitslagen van de tweede competitie wedstrijd van de A junioren zie Atletiek.nu