Geblesseerde Martina moet WK Atletiek laten schieten

28 juli 2017
Topatletiek Vorige

Churandy Martina kan helaas niet deelnemen aan de Wereldkampioenschappen atletiek die volgende week in Londen beginnen. Martina heeft te kampen met een hamstringblessure waardoor deelname aan de WK niet verantwoord is.
 
Technisch directeur Ad Roskam: "Helaas hebben we na uitgebreid onderzoek en in overleg met Churandy, de coach-staf en de medische staf moeten besluiten dat het beter is om van deelname af te zien om het risico op ernstiger letsel te voorkomen. Uiteraard wil Churandy graag starten en heeft het hem veel moeite gekost om dit besluit te nemen maar alles overwegende, is dit de enige juiste beslissing."

"Het doet pijn om niet voor mijn fans te kunnen racen"

Churandy: "Ik ben zeer teleurgesteld dat ik door een blessure niet mee kan doen aan wat mijn achtste WK had moeten worden. Ik heb er alles aan gedaan om fit te worden maar dat is niet gelukt. Ik moet nu herstellen van deze blessure en goed voor mijzelf zorgen zodat ik de komende jaren nog wel kan mee doen aan de EK’s en de WK’s die nog komen en natuurlijk de Olympische Spelen in Tokyo." 
De wereldkampioenschappen Atletiek in Londen beginnen op vrijdag 4 augustus.

WK