GOUD voor Dafne Schippers: Dit was dag 8 (avond) van Oranje!

11 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Dafne Schippers wint GOUD op de 200 meter! Zij weet haar titel uit 2015 te verdedigen in Londen.

In de bocht weet Schippers al een voorsprong te pakken op haar tegenstandsters. Bij het uitkomen van de bocht ligt Schippers voor op de Ivoriaanse Marie-JoséeTa Lou. "Vanuit mijn ooghoek zag ik Ta Lou vlak achter mij en wist ik dat ik moest aanzetten.'' Ze weet de ontspanning te houden op het rechte stuk en finisht uiteindelijk nipt voor Ta Lou en Shaunae Miller-Uibo. ''Ik heb hard gevochten tot aan de finishlijn. Hier heb ik het hele jaar door hard voor gewerkt en het is geweldig als je dit dan doet,'' aldus de opgeluchte Schippers. ''Het voelt geweldig om dit te kunnen delen met je familie. Als ik daar sta dan breek ik,'' vertelt Schippers. Haar tijd, 22.05 seconden, is haar beste tijd gelopen dit seizoen.

Finale 100m horden voor Visser!

In de halve finales van de 100 meter horden weet Nadine Visser voor een verrassing te zorgen. Na een mindere start kwam zij sterk opzetten en wist zo in 12.83 seconden als derde te finishen in haar reeks. Vol spanning moest zij afwachten tot de laatste serie om te zien of zij als tijdsnelste door zou gaan. ''Het was zo emotioneel. Al dat wachten... Ik wist dat ik in de buurt zat maar moest wachten om te zien of het genoeg was,'' aldus de dolgelukige Visser. 

De tweede Nederlandse in de halve eindstrijd was Sharona Bakker. Voor Bakker was het al een prachtig resultaat om in de halve finale te staan. Ze struikelde bij haar start en in een tijd van 13.29s eindigde ze als 22ste op dit WK.

800 meter strijd voor finale

Sanne Verstegen liep een tactische race in de halve finale 800 meter. "Het ging wat mij betreft goed genoeg en het is dan vechten voor wat je waard bent,'' zegt een tevreden Verstegen. "Ik heb alles gegeven en dit is het resultaat. Ik stond mooi bij de beste 24 van de wereld!'' Verstegen eindigde als zevende in haar serie in een tijd van 2.00,92.

De 1500 meter van Richard Douma

Na de valpartij in de series 1500 meter mocht Richard Douma na protest vandaag toch van start gaan in de halve finale. Douma begon de race erg sterk door vooraan in het veld mee te lopen. Helaas moest hij op 300 meter voor de finish zijn positie prijsgeven en eindigde als laatste in zijn serie. ''Het zat er wel in maar mijn benen draaiden niet meer. Je gaat nadenken en dan loop je achter de feiten aan'', aldus een teleurgestelde Douma. Ondanks dat was Douma blij dat hij van start mocht gaan in de halve finale.

Tienkamp avondsessie: Dag 1

Het vierde onderdeel van de dag, het hoogspringen, liep alles behalve soepel bij de Nederlandse tienkampers. Pieter Braun wist na een goede poging over 1.93m helaas niet over de 1.96m heen te springen. Ook Eelco Sintnicolaas had veel pogingen nodig om over de hoogtes heen te gaan. Hij sprong uiteindelijk een degelijke 1.90m.

Op de 400 meter kwam Braun als eerste in actie. Na een wat matige eerste dag wist hij zich te herpakken op de 400 meter. Na 48.54 kwam hij over de finish wat goed was voor een tiende plek op dit onderdeel. ''Ik wilde iederen laten zien dat ik goed in vorm ben. Dat lukte gelukkig op de 400 meter,'' aldus de tevreden Braun. Ook Sintnicolaas sloot dag een van de tienkamp goed af. Na een goed ingedeelde race wist hij in een eindsprint nog een aantal concurrenten in te halen en te finishen in een tijd van 48.73.

Braun: ''Ik heb veel punten laten liggen vandaag. Matig, slecht, matig, slecht, goed, zo kijk ik terug op mijn eerste dag. Frustrerend, want ik wil echt genieten en plezier maken.'' Braun staat na dag een van de tienkamp negentiende en Sintnicolaas is zeventiende in de tussenstand.

Bekijk hier de foto’s van dag 7 van de WK Atletiek in Londen. Voor meer informatie over de Nederlandse atleten, het programma en ander nieuws kun je altijd onze toernooipagina raadplegen of een kijkje nemen op FacebookTwitter en Instagram.

Foto’s: Erik van Leeuwen

 

WK