Goud voor het Nederlandse vrouwenteam

09 december 2018
Topatletiek Vorige

Bij de vrouwen leek de strijd op voorhand te gaan tussen de Turkse Yasemin Can en onze eigen Susan Krumins. Tijdens het EK in Berlijn wist Krumins Can op de 10.000 meter voor te blijven. In Tilburg was Can echter te sterk. Zij werd voor de derde opeenvolgende keer Europees kampioene.

Na jarenlange afwezigheid op een EK Cross liep Krumins in Tilburg lang op een derde plaats. Uiteindelijk kwam ze als vierde over de finish. Vastenburg werd vijfde, terwijl Koster als elfde finishte.

 

Goud voor de vrouwen in het landenklassement 

Op een nat en modderig parcours scheen ’s middags de zon niet alleen letterlijk even, maar ook voor de Nederlandse atletiek. Het Nederlandse vrouwenteam met Krumins, Jip Vastenburg, Maureen Koster, Jill Holterman en Julia van Velthoven droomde van goud. En ze leverden het bewijs dat dromen niet altijd bedrog zijn.

‘Mooi dat we goud winnen hier in Tilburg’, aldus Maureen Koster, die het publiek bedankte voor alle aanmoedigingen.

 

 

13e plek voor het mannenteam

De voorlaatste race op het natte en modderige parcours in de Beekse Bergen was de mannenrace. Nederland werd hierin vertegenwoordigd door Michel Butter, Khalid Choukoud, Ronald Schroër en Roy Hoornweg. De beste Nederlandse prestatie bij de mannen leverde Michel Butter. Na een zware race met een sterk deelnemersveld eindigde hij als 28e. Het Nederlandse team werd samen 13e.

De mannenrace werd al snel hard gemaakt, wat resulteerde in een lange slinger van lopers. Van een echte kopgroep kon pas worden gesproken na tien minuten. In deze kopgroep werd regelmatig van positie gewisseld. Uiteindelijk was Filip Ingebrigtsen de sterkste man. Hij gaat als winnaar naar huis en kan weer een titel aan de Ingebrigtsen palmares toevoegen.