GOUD voor Jasmijn Bakker

27 juli 2015
Toernooien Vorige

Op de eerste dag van de EYOF in Tbilisi heeft Jasmijn Bakker de gouden medaille veroverd op de 2000 meter steeplechase. De 15-jarige Amersfoortse was de eerste die namens Nederland in de Georgische hoofdstad een atletiekfinale liep en pakte meteen de hoofdprijs.

"Ik ben heel blij maar ik realiseer het me nog niet helemaal", reageerde ze na afloop. "Het is een mooie start voor het team en ik hoop dat de Nederlanders die later deze week moeten het ook goed doen."

Bakker legde een bekeken race af. Een Russin nam het voortouw, maar de Nederlandse controleerde in de achtervolgende groep. Anderhalve ronde voor het eind passeerde Bakker haar belager en stevende ze op het goud af. "Ik struikelde nog bijna over de laatste horde, maar het liep gelukkig goed af", aldus de trotse winnares.

Twee jaar geleden won de zus van Jasmijn, Veerle, eveneens een medaille op dit onderdeel tijdens het EYOF. In Utrecht moest de oudste van de twee zussen genoegen nemen met het zilver. Op de tribune in Tbilisi zag ze nu haar zus goud winnen. Jasmijn Bakker: "Ja, mooi dat ze erbij was. Ik ben trots op haar en ik weet zeker dat zij ook trots is op mij!"

Op YouTube vind je een interview met haar:

(Berichtgeving door NOC*NSF)

Het Jeugdjournaal besteedde ook aandacht aan de EYOF; je kunt de uitzending hier bekijken.

 

Samenstelling: Eric Roeske