Groen licht voor Nederlandse Kampioenschappen Atletiek

03 juli 2020
Bestuurder en commissielid Vorige

Het zong al even rond maar een definitief groen licht van organiserende clubs ontbrak nog. Tot vandaag: de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek kunnen alsnog doorgang krijgen deze nazomer, weliswaar met de nodige aanpassingen. We anticiperen hiermee op de wens van atleten die hunkeren naar wedstrijden.

Data en locaties

ASICS NK Atletiek AV Phoenix & U-Track Utrecht 29 en 30 augustus
NK Snelwandelen 20.000 meter RWV (vindt plaats in Drunen) 29 augustus
NK Meerkamp / U18 / U20 / Senioren AV NOP Emmeloord 5 en 6 september
ASICS NK U18 & U20 AV Altis Amersfoort 12 en 13 september
NK 10.000 meter (Gouden Spike) Leiden Atletiek 19 september
ONK Para Atletiek AV Attila Tilburg 20 september
NK Masters MPM Hengelo 3 en 4 oktober
NK Snelwandelen 10km en 50km RWV (vindt plaats in Tilburg) 4 oktober
NK Marathon Le Champion - Amsterdam 18 oktober
NK Werpvijfkamp AV Edam - Edam 25 oktober

 

Zonder publiek en aangepaste programmering

Om de NK’s in 2020 toch mogelijk te maken, zijn we erg blij met deze clubs die in coronatijd hun nek uitsteken voor onze mooie sport. Het betekent wel de nodige aanpassingen in bijvoorbeeld de programmering: minder dagen, minder startplekken en geen publiek. Op deze manier kunnen de organiserende clubs in de zeer beperkte tijd die nog rest alsnog een NK neerzetten met voldoende vrijwilligers én de 1.5 meter afstand garantie op de accommodatie. Bij meer dan 250 toeschouwers moeten extra regels in acht worden genomen en ziet de organiserende club zich opgezadeld met extra voorschriften en dus extra werkzaamheden. Om straks toch zoveel mogelijk fans te laten meegenieten van Nederlandse topatletiek onderzoeken we momenteel diverse opties voor bijvoorbeeld een livestream.

ASICS NK Atletiek

De ASICS NK Atletiek voor senioren keren terug naar Utrecht, naar de atletiekbaan Maarschalkerweerd. De Utrechtse verenigingen AV Phoenix en U-Track reageerden direct enthousiast. "Met de ervaring als organisator van de NK's in 2017 en 2018 nog op het netvlies, achten we het goed neerzetten van dit NK als zeer goed haalbaar; we zijn een geoliede machine. ​Natuurlijk zien wij de uitdaging maar we hebben er alle vertrouwen in dat we dit samen kunnen realiseren. Een feestje voor de Utrechtse atletiek dus!" Aldus Eveline van Tuinen (voorzitter AV Phoenix) en Jaap van der Sijs (voorzitter U-Track).

ASICS NK U18 & U20

De junioren kunnen half september terecht   in Amersfoort voor het ASICS NK U18 en U20. Gert Koudijs, voorzitter van AV Altis en het LOC, is eveneens verheugd: “mooi dat we dit kunnen doen voor de atleten. Het is voor ons bovendien een mooi opstapje naar volgend jaar; dan vindt het NK junioren eveneens in Amersfoort plaats.”

Vanaf eind augustus kunnen we weer genieten van onze mooie sport, uiteraard onder de voorwaarden dat de huidige positieve ontwikkelingen blijven continueren.

 

NK