Hassan vijfde op de 1500m: Dit was dag 4 van Oranje

07 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Sifan Hassan kwam vandaag als enige Nederlandse atlete in actie op dag 4 van de WK Atletiek in Londen. In een razend spannende finale over 1500 meter moest Hassan genoegen nemen met een vijfde plek. Hoe dit allemaal verliep en wat haar reactie was? Wij praten je bij over dag 4 van de WK Atletiek in Londen.

7 augustus 2017 stond ongetwijfeld dikgedrukt in de agenda van Sifan Hassan. De Nederlandse atlete, die tegenwoording woont en traint in de Verenigde Staten, verscheen als favoriet aan de start van de finale over 1500 meter. Zoals we van haar gewend zijn begon ze ook ditmaal de wedstrijd achterin het deelnemersveld.

Na een eerste ronde in 65 seconden viel het tempo iets terug. De grote groep van 12 snelle dames bleef lang compact bij elkaar. Na ongeveer 850 meter was het Hassen die besloot het tempo flink omhoog te gooien. Met een imponerende versnelling bracht zij het spel op de wagen en begon aan een lange sprint. Het was de Keniaanse Faith Kipyegon, getraind door de Nederlander Bram Som, die achter Hassan op een tweede plek bleef hangen. Met nog honderd meter te gaan voelde Hassan de hete adem van Kipyegon in haar nek.

Verzeild geraakt in een hevige sprint schoot de verzuring bij Hassan er de laatste 50 meter vol in. Zij moest het tempo laten zaken en genoegen nemen met een vijfde plek (4.03.34). Het was Kipyegon die er in een tijd van 4.02.59 met de winst vandoor ging voor de Amerikaanse Simpson (4.02.76) en de Zuid-Afrikaanse Caster Semenya (4.02.90). Een hevig teleurgestelde Sifan Hassan verliet daarop het stadion. ‘’Ik weet niet hoe dit kan, echt niet.’’

 

 

De Nederlandse beslist later vandaag (dinsdagavond) of zij van start zal gaan op de 5000 meter, die donderdagavond plaatsvindt.

Bekijk hier de foto’s van dag 4 van de WK Atletiek in Londen. Voor meer informatie over de Nederlandse atleten, het programma en ander nieuws kun je altijd onze toernooipagina raadplegen of eens een kijkje nemen op Facebook, Twitter en Instagram.

Foto’s: Erik van Leeuwen

WK