Help jouw leden blessurevrij te blijven

23 november 2017
Vorige

Runfitcheck.nl is een initiatief van VeiligheidNL en de Atletiekunie om het aantal hardloopblessures te verminderen. Het is speciaal bedoeld voor beginnende hardlopers: lopers die minder dan een jaar geleden zijn begonnen met lopen, of die minder dan één uur per keer lopen. Als je als vereniging/trainer met beginnende lopers werkt, wijs ze dan op Runfitcheck.nl. In een onlangs afgeronde pilotstudie met 900 hardlopers is aangetoond dat deze methode mensen aanzet tot beter loopgedrag. De verwachting is dat dit zal leiden tot daadwerkelijk minder blessures.

Op Runfitcheck.nl krijgen lopers een persoonlijk (digitaal) advies om blessures te voorkomen. Het advies bevat een persoonlijk oefenschema met spierversterkende oefeningen, advies over kracht- en techniektraining en een loopschema voor het aantal kilometers waarvoor een loper traint. Een trainer kan deze inzichten en adviezen gebruiken tijdens trainingen om de loper nog beter te begeleiden. Voorafgaand aan het advies wordt een loper op Runfitcheck.nl eerst getest op de belangrijkste voorwaarden om blessurevrij te blijven: de belastbaarheid en de doelgerichtheid.

Runfitcheck.nl is nu voor iedereen gratis toegankelijk en nodigt beginnende hardlopers en de trainers van harte uit de test te doen. Ook gevorderde lopers die blessures buiten deur willen houden zullen baat hebben bij de oefeningen die op basis van hun belastbaarheidsprofiel worden aangeboden.

Help hardloopblessures de wereld uit, en stuur je leden en trainers naar Runfitcheck.nl!