Herstart competitie en officiële wedstrijden!

21 juni 2021
Wedstrijden Vorige

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet in de persconferentie aangekondigd om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten. Vanaf 26 juni gaan alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Dit betekent dat naast de competitie ook officiële wedstrijden weer zijn toegestaan! 

C/D competitie

  • Afgelopen weekend zijn 11 van de 18 poules van start gegaan met de C/D competitie! De uitslagen tellen niet mee voor de finale.
  • Op 3 juli vindt voor alle C/D juniorenploegen een competitie plaats! Hier houden we de onderdelen van de 2e competitie wedstrijd aan. Op basis van deze wedstrijd wordt de plaatsing van de finale bepaald.
  • De ABCD-juniorenfinale vindt plaats op 18 september 2021.

Seniorencompetitie

Op 4 juli vindt zowel de 1e ,2e, 3e seniorencompetitie als de NK teams plaats. Benieuwd in welk team jouw club actief is en op welke locatie de wedstrijd plaatsvindt? Kijk dan op atletiek.nl/competitie. Tijdens deze wedstrijd houden we de onderdelen van de 3e competitie wedstrijd aan. 

Dit jaar is de volgende uitzondering van kracht in de promotie/degradatieregeling van de NK teams en de 1e divisie: als team kan je na één voorronde niet direct promoveren of degraderen. Dit wordt deze keer pas bepaald aan de hand van de uitslagen van de promotie/degradatiewedstrijden. De éénmalige wijziging van de "wedstrijdbepalingen competitie 2020-2021 42.1 Kampioenschap en promotie-/degradatieregeling" vind je terug in de reglementen

Op 5 september vinden de promotie degradatiewedstrijden plaats.

Wedstrijden

Ook mogen we vanaf 26 juni weer wedstrijden organiseren voor alle leeftijden! Vul bij inschrijving van wedstrijden altijd je wedstrijdlicentienummer in. Hiermee zorgen we gezamenlijk voor het beter verlopen van inschrijvingen, wedstrijd en zuivere ranglijsten.

Om ervoor te zorgen dat de wedstrijden voor iedereen veilig en verantwoord kunnen verlopen, vragen we jullie je goed aan de onderstaande regels te houden: 

  • Voor iedereen geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de training klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
  • Klaar met sporten? Houd weer 1,5 meter afstand. 
  • Volg altijd de aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de organisatie, bijvoorbeeld van trainers en bestuursleden.
  • Was vaak je handen met water en zeep, ook voor en na bezoek sportaccommodatie.
  • Schud geen handen en geef geen high-fives.

Het protocol verantwoorde atletieksport wordt deze week aangepast en zal gelden vanaf 26 juni.

Officials

Voor 3 & 4 juli zijn we nog op zoek naar een aantal officials. Ben je een van deze dagen beschikbaar? Mail dan naar competitie@atletiekunie.nl

We wensen iedereen heel veel wedstrijdplezier!