Het Crosscircuit gaat weer los!

02 november 2016
Nationaal Crosscircuit Vorige

Als de wintermaanden er aan komen, het lekker drassige weer is en de natuur zich winterklaar maakt, is het heerlijk om door de veelzijdige natuurlijk in Nederland te crossen. Binnen de atletiek is de cross dan ook vaste prik in het winterseizoen. Topatleten als Sifan Hassan en Khalid Choukoud doen graag mee aan crosswedstrijden in de winter om zichzelf veelzijdiger en belastbaarder te maken.

Nationaal Lotto Crosscircuit

Voor het seizoen 2016/2017 staan de vier crossen plus de NK Cross op het programma. Er zijn enkele aanpassingen gedaan aan de spelregels voor het klassement. Bij het gelijk eindigen in punten geldt namelijk eerst de ranking van het NK Cross en niet de medaillespiegel. Tevens wordt er weer prijzengeld toegekend aan de lange crossen mannen en vrouwen voor de nummers 1, 2 en 3. Resp. €300, €200 en €100 euro. Dit is gelijk getrokken aan het prijzengeld van de korte cross.

NK Cross

De NK Cross zal plaatsvinden in het Amsterdamse bos op 4 en 5 maart. Phanos en de Amsterdamse boscross zijn hard bezig om een mooi parcours te vormen, waar natuurlijk de beruchte Amsterdamse heuvel niet mag ontbreken. Het belooft nu al een mooie strijdt te worden om de titels vanaf de B junioren t/m de Masters.

Agenda Lotto Crosscircuit

Nu aan de start van het 6de seizoen van het Lotto Crosscircuit gaan we natuurlijk van start met de ijzersterke wedstrijd: de Warandeloop, Tilburg, op 27 november. Ook staan er afstanden op het programma voor zowel junioren als voor recreanten hardlopers. Dit geldt ook voor de andere crossen uit het Lotto Crosscircuit.

Warandeloop, Tilburg, 27 november 2016
Sylvestercross, Soest, 31 december 2016
Abdijcross, Kerkrade, 15 januari 2017
Mastboscross, Breda, 29 januari 2017
NK Cross, Amsterdam, 4 & 5 maart 2017

Voor meer informatieve over het circuit, ga naar www.atletiek.nl/voor-atleten/wedstrijden/lotto-crosscircuit