Hoogtepunten bij de Junioren na dag 1!

10 februari 2018
NK Indoor Junioren Vorige

De eerste dag van de ASICS NK Indoor Junioren zit erop. Het was een dag met veel technische onderdelen waar mooie prestaties zijn geleverd. Hieronder zijn de hoogtepunten terug te lezen.
 

Meisjes B

Bij het kogelstoten nam Alida van Daalen direct de leiding, met een worp van 16,28 meter is ze Nederlands Kampioene geworden en tevens zevende aller tijden! Nikki Boon volgde haar met 14,65 meter en Janne Pluimes is derde geworden met 14,40 meter.
Fay Witte passeerde als enige een hoogte van 1,72 meter bij het verspringen en was hierdoor al verzekerd van het goud. Op plaats twee eindigde Britt Weerman met 1,68 meter. Een gedeelde derde plaats is er voor Annebelle Emmen en Sarah van Beilen met eveneens een hoogte van 1,68 meter.
Louiza Kruiswijk wint het hinkstapspringen met een afstand van 11,44 meter. Nikki Boon sprong in haar vijfde poging naar een tweede plaats met 11,20 meter. Kellynsia Leerdam word derde met een afstand van 11,16 meter.
In een tijd van 9.53,55 wint Maniorie Janssen de 3000 meter. Shirin van Anrooij wordt tweede in 10.09,15 en Tess van Randtwijk pakt het brons in 20.22,99. Als laatst werd de 60 meter sprint gelopen.
7,68 seconden is de tijd waarmee Minke Bisschops zich kroont tot Nederlands Kampioene. Tweede wordt Kato Leusink met een tijd van 7,87. Sarah AE Itiolalegt beslag op het brons met een tijd van 7,89.

Jongens B

Bij de jongens B had Sven Jansons direct de leiding genomen bij het verspringen met een afstand van 6,66 meter. Hij heeft zijn sprong kunnen verbeteren naar 6,88 meter waarmee hij eerste is geworden. Op plaats twee is Jonathan Pronk geëindigd met 6,61 meter, gevolgd door Damian Felter met een afstand van 6,59 meter.
Marnix Kolkman was verzekerd van goud bij het polsstokhoogspringen doordat zowel Neal Ott als Benjamin Coolen een hoogte van 4,25 meter niet wisten te behalen. Neal Ott mocht later in de middag het zilver in ontvangst nemen, Benjamin Coolen neemt het brons mee naar Den Haag.
Met een indrukwekkende solo bij de 3000 meter gaat Tom Hoogeboom naar een tijd van 8.49,66 en wint hierdoor met een ruim verschil van Bereket Petersen die eindigt op de tweede plaats. Tijmen Bouw wordt derde met een erg sterke laatste ronde.
Op de 60 meter sprint Keitharo naar de Nederlandse titel met een overtuigende zege in een tijd van 6,98. Sven Jansons wordt tweede met 7,12. Het brons wordt door Nsikak Ekpo meegenomen naar Den Haag met een tijd van 7,21.

Meisjes A

Shirin van Anrooij mag zich Nederlands kampioene noemen op de 1500 meter meisjes A. In een goede eindsprint klopt ze Lydia van Dijk en finisht ze in een tijd van 4.37,98. Anouk van Gils neemt het brons mee naar Bergen op Zoom in een tijd van 4.47,29.
Met een geweldige afstand van 6,06 meter uit haar laatste sprong verzekert Joyce Schumacher het goud met het verspringen! Pauline Hondema gaat er vandoor met het zilver en Stelle Bolderhij neemt het brons mee naar huis.
Saskia van der Boor is Nederlands Kampioen polsstokhoogspringen geworden. Zij passeert als enige een hoogte van 3,40 meter waar ze eindige met een hoogte van 3,61 meter. Annebel Jaarsma en Sophie Jebose worden gedeeld tweede, daardoor wordt Mirte Kok nipt vierde.
Bij het onderdeel 3000 meter wint Jasmijn Bakker op gepaste afstand van de nummer twee Sophie Dielissen, Ynte Biemans mag het brons mee nemen naar Nieuwegein.
Het is dan wel geen carnaval voor Demi van den Wildenberg maar het feestje dat de Helmondse viert lijkt er niet minder om! Met een tijd van 7,63 legt ze beslag op goud. Gwen Reuver neemt het zilver mee naar Amsterdam in een tijd van 7,68. Andrea Bouma pakt het brons met 7,77.

Jongens A

Bij het hoogspringen van de jongens A hebben Lucas van Klaveren en Jaden Bernabela er een echte wedstrijd van gemaakt. Ze behaalde beide in hun eerste poging een hoogte van 2,01 meter. Uiteindelijk wisten beide jongens de hoogte van 2,04 meter niet halen. Hierdoor gaat het goud naar de atleet van Haag Atletiek, Jaden Bernabela. Lucas van Klaveren behaalt de zilveren medaille en Sander Smit neemt het brons mee naar huis.
Matthijs Mols stootte een afstand van 17,43 meter bij het onderdeel kogelstoten. Rein van Houwelingen volgde daarna met een afstand van 14,69 meter. Op de derde plaats is Ruud Louter geëindigd met een worp van 14,67 meter. De grote afwezige in de finale is Shaquille Emanuelson die drie kruizen liet noteren.
Bij het onderdeel hink-stap-springen wist Daan Hoomoedt zich tot Nederlands Kampioen te kronen met een afstand van 13,79 meter. Tweede wordt Martijn Geerts die uithaalde in zijn laatste poging met 13,58 meter. Sander Koos maakte het podium compleet met een afstand van 13,18 meter.
Met een tijd van 9.28,91 is Tim Verbaandert, Abdiniihi Hassan net te snel af bij de 3000 meter. Hassan finisht in een tijd van 9.30,39. De derde plek was voor Daan van der Velden met 9.33,43. Met een tijd van 6,93 seconden wordt Onyema Adigida Nederlands Kampioen. Isayah Boers pakt met 7,01 het zilver. De derde plek was uiteindelijk voor Jordan Knops in een tijd van 7,029, daar vlak achter eindigde Levi Hazes in een tijd van 7,030 en werd daardoor vierde.

Programma van morgen

Morgen gaat het nog een drukke dag worden met onder andere de 60 meter horden, 200 meter en de finales op de 400, 800 en 1500 meter. De jongens B hebben de onderdelen hoogspringen, kogelstoten en hinkstapspringen nog te goed waar de meisjes B gaan strijden bij het verspringen en polsstokhoogspringen. De jongens A hebben nog als enige technische onderdeel het verspringen, de meisjes A hebben nog het hoogspringen en kogelstoten op het programma staan.

Alle uitslagen van de eerste dag vind je hier terug. De foto's van dag 1 zijn te bekijken op Facebook.

Foto's: Coen Schilderman 

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK