Indoor- en cross seizoen 2018/2019: eerste wedstrijddata bekend!

17 juli 2018
Wedstrijden Vorige

De officiële wedstrijdkalender voor 2019 laat nog even op zich wachten, maar inmiddels zijn de eerste data bekend! Februari staat weer volledig in het teken van diverse Nederlandse kampioenschappen indoor én de NK Cross in Emmeloord. Op basis van de internationale toernooien en in samenspraak met organisatoren zijn deze data in de kalender geplaatst.

De NK maand februari  is helemaal compleet

Traditioneel is februari de NK maand en dat zal in 2019 nog uitgebreid worden met de NK Cross, in Emmeloord. Recreatiepark Netl zal het prachtige decor zijn van de NK 2019. De diverse NK indoor wedstrijden staan in Omnisport Apeldoorn gepland. De NK 10km zal weer plaatsvinden in Schoorl, geïntegreerd bij de Groet uit Schoorl Run.

 Februari  Wedstrijd  Locatie
 Vr/Zo 01/03  NK Indoor Masters  Apeldoorn
 Za/Zo 02/03  NK Indoor Meerkamp  Apeldoorn
 Za/Zo 09/10  ASICS NK Indoor Junioren  Apeldoorn
 Zo 10  Groet uit Schoorl Run/NK 10km  Schoorl
 Za/Zo 16/17  AA-Drink NK Indoor Senioren  Apeldoorn
 Za/Zo 23/24  NK Cross Junioren A/B, Senioren, Masters  Emmeloord

 

Bovendien zijn de data voor het Nationaal Crosscircuit bekend gemaakt. Deze kun je terugvinden op atletiek.nl. Het crosscircuit start met de Warandeloop in het laatste weekend van november. Speciaal aan dit seizoen is de EK Cross in eigen land op 9 december in Tilburg. 2018 wordt vervolgens afgesloten met de Sylvestercross en later in januari staan de Abdijcross en Mastboscross op het programma.

De NK halve marathon zal in 2019 net zoals dit jaar plaatsvinden in Venlo, geïntegreerd in de Venloop, en wel op zondag 31 maart.