Informatie NK's Indoor 2021

22 december 2020
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Beste NK belangstellende,

Ondanks de vele maatregelen omtrent COVID-19, gaan de voorbereidingen voor de Nederlandse kampioenschappen indoor door. Wij doen er alles aan om te zorgen dat de kampioenschappen op een verantwoorde manier in Omnisport door kunnen gaan en hopen alsnog een mooie wedstrijd voor jou als atleet neer te kunnen zetten. Natuurlijk zijn wij hierin afhankelijk van de verdere ontwikkelingen omtrent COVID-19 en de bijbehorende maatregelen. Extra maatregelen vanuit de overheid kunnen betekenen dat we nog strengere maatregelen moeten inzetten of dat de NK wordt gecanceld.

Wat vaststaat is dat de NK er anders uit zal zien dan de voorgaande jaren. Toeschouwers zullen dit jaar niet worden toegestaan. Ook zal er een beperkte toegang zijn voor coaches en krijgen de coaches geen toegang tot de warming-up area. Deze keuze is gemaakt om drukte in de warming-up area te voorkomen.

De routing in Omnisport is zo ingericht zodat de 1,5 meter gewaarborgd kan worden en deelnemers/coaches die niet op de lijst staan Omnisport niet binnen kunnen. Tevens worden er diverse extra hygiëne maatregelen getroffen om het evenementen zo veilig mogelijk te maken.

Verder zijn er dit jaar vanuit World Athletics de nieuwe schoenregels opgesteld, deze zullen bij de komende NK’s van toepassing zijn. Meer informatie hierover vind je onder het kopje ‘Deelnemers’ en ‘Veelgestelde vragen’. Tijdens de NK zal er in de warming-up area een tool beschikbaar zijn waar je je schoenen kan controleren voordat je de callroom ingaat. Zorg echter dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Al met al hopen wij dat we in de maand februari mooie NK’s gaan neerzetten in Omnisport!

*aanvullende updates zullen hier op de website worden geplaatst

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK