Juniorenstrijd om meerkamptitels barst los

11 mei 2017
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

13 en 14 mei staat bij menig junioren meerkamp(st)er met rood in de agenda omcirkeld. Dit weekend is namelijk de NK meerkamp voor junioren A/B. Het strijdtoneel van deze editie heeft zich gevestigd in Emmeloord, met als gastheer AV NOP. Weten de medaillewinnaars van de NK meerkamp indoor zich weer op het podium te vestigen?

Jongens A
Waar Rafael Raap (PAC Rotterdam) zich afgelopen winter met overmacht aan de nationale titel hielp op de zevenkamp, lijkt hij dit keer meer concurrentie te kunnen verwachten. Hij zal hierbij opnieuw de strijd aan moeten gaan met Scott Boon (AV Flevo Delta) en Lauri Hulleman (AV Daventria), de nummers twee en drie van de afgelopen indoor kampioenschappen. Hierbij dient wel gezegd te worden dat ook Martijn Hoogewerf (KAV Holland) en Lucas van Klaveren (ARV Ilion) dichtbij staan op de inschrijflijst, dus het kan zomaar een ‘stoelendans’ worden.

Meisjes A
Waar het bij de jongens A een spannende strijd gaat worden, lijkt het bij de meisjes A al wel een uitgemaakte zaak wie er met de titel aan de haal gaat. Door de afmelding van Emma Oosterwegel (AV Daventria) lijkt de weg vrij voor Marijke Esselink (AV Archeus) om met de titel aan de haal te gaan. Achter haar lijkt Iris de Ruiter met een PR van 4811 punten een goede kans te maken op de tweede plek. Terwijl Britta de Haan (ARV Ilion) de strijd aan zal gaan met Dhanique van de Kruisweg (AV’34) voor het brons.


Jongens B
Indoor werd het een ‘one man show’, waarin Léon Mak (AV de Gemzen) als hoofdrolspeler acteerde. Ook nu prijkt zijn naam bovenaan de inschrijflijst. Met een punten verschil van maar liefst  369 punten verschil op nummer twee Sven Roosen (Eindhoven Atletiek) lijkt het dus een uitgemaakte zaak wie hier met de titel aan de haal gaat. Achter Léon wordt het wel een enorm spannende aangelegenheid. Zes atleten staan binnen 200 punten van elkaar. Hierbij dient wel te worden vermeld dat enkele scores hiervan zijn behaald bij de C-junioren. Echter scoorde deze eerstejaars B-junioren al een zilveren en bronzen medaille bij de indoorkampioenschappen. De concurrentie lijkt dus fors bij deze categorie.

Meisjes B
Het volledige podium van de indoorkampioenschappen bij de meisjes B gaat ook dit weekend weer van start op de zevenkamp. Met als lijst aanvoerder Nanah Fung-Loy (ARV Ilion) lijkt dit de meest spannende wedstrijd te worden om de titel. De meisjes geven elkaar op basis van de inschrijflijst geen ruimte voor het maken van missers. Over de verdeling van de podiumplaatsen is oprecht geen zinnig woord te zeggen. De persoonlijke records van de top 6 liggen amper 200 punten uit elkaar, waarbij de nummers 2 tot en met 5 slechts 100 punten van elkaar verwijderd zijn.

Mocht je tijdens dit drukke atletiekweekend niets van de NK meerkamp Junioren willen missen, volg dan hier de uitslagen.

NK