Let op bij ASICS NK Atletiek: extreme hitte

23 juli 2019
NK Atletiek Vorige

Voor de komende dagen worden temperaturen tot hoog in de 30 graden verwacht. Het KNMI heeft code oranje afgegeven ook voor de regio Den Haag. Tijdens de ASICS NK Atletiek zal de organisatie diverse maatregelen nemen voor zowel de atleten als het publiek.

Voorzorgsmaatregelen

Zowel op Plein als Laan van Poot worden parasols op het (wedstrijd)terrein gezet om schaduwplekken te creëren. In de callroom is extra water zodat atleten voldoende kunnen drinken en op het wedstrijdterrein en in de mixed zone staan AA Drink koelkasten met AA Drink Sportwater.  Op het terrein staan diverse watertappunten waar iedereen gebruik van kan maken om je flesjes te vullen.

Tips voor bezoekers & atleten

Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt op de hitte. Smeer je goed in met zonnebrand, zet een petje op of neem een paraplu mee tegen de zon, draag bovendien luchtige kleding met een lichte kleur. Neem een flesje water mee en zorg dat je genoeg drinkt of neem een handdoek mee die je nat kunt maken zodat je jezelf goed koel kunt houden. Voor meer tips lees ook de waarschuwingen van het KNMI.

NK