Leukste Loopgroep 2018: het stemmen kan beginnen!

09 mei 2018
Atletiekfan Vorige

Ontzettend veel lopers vinden dat zij lid zijn van de allerleukste loopgroep van Nederland.

Ruim 340 aanmeldingen stroomden in no time binnen voor de verkiezing Leukste Loopgroep van 2018. Uit al deze trotse en enthousiaste reacties is een short list van 5 loopgroepen geselecteerd. Met plezier presenteren zich de vijf laatste loopgroepen in de running naar deze eretitel (in willekeurige volgorde).

Hieronder lees je eerst in korte introductie, in de loop van de week presenteren we telkens het uitgebreide interview met deze vijf loopgroepen.
 

1. Geen Getrut

Geen Getrut is een loopgroep van Rotterdam Atletiek en bestaat uit ruim 30 leden. De groepsnaam danken zij aan hun bijzonder positieve mentaliteit. Deze lopers houden niet van zeuren, piepen en trutten, maar van aanpakken, hard doorlopen én hard lol maken. Stapavonden, filmavondjes en hardloopkroegentochten gaan bij Geen Getrut hand in hand met talloze marathons die ze het hele jaar door in binnen- en buitenland lopen. Een flink aantal finisht dan rond de 3 uur. Niet gek dus dat deze fanatiekelingen al 2 jaar op rij als snelste team vanuit Hamburg over de finish bij de Roparun komen. Hun keiharde inzet voor goede doelen, is zeker ook een reden waarom deze Rotterdammers zijn geselecteerd.BRENG NU JE STEM UIT  


2. Loopgroep Zandloper

Loopgroep Zandloper bestaat uit tien groepen die bijna allemaal onder leiding van trainer Henk Mengers staan. De Zandloper is maar liefst 99 keer voorgedragen met bijna even vaak dezelfde reden: trainer Henk. Hij is de zestig jaar gepasseerd, maar jong van geest en een echt mensen-mens. Naast dat hij een goede trainer is met veel kennis van looptechniek, ziet hij tijdens de training ook direct hoe de vlag er persoonlijk bij hangt. Met plezier en ontspanning lopen, daar staat Henk voor. De waardering van zijn lopers komt mooi tot uiting in de zelfgemaakte trofee voor hem, als dank na een marathon. Deze trofee kenmerkt Henk: altijd een pet op terwijl hij de lopers begeleidt op z’n fiets.

BRENG NU JE STEM UIT  


3. HeteRUNners

De HeteRUNners is een hardloopgroep van hardloopverenging DE LOPER. Deze groep bestaat uit een heleboel vrouwen gekleed in het roze en 2 dappere heren. De HeteRUNers zijn bijzonder sociaal. Is er bijvoorbeeld iemand geblesseerd? Dan ontvangt hij of zij zeker een kaartje. Niet zo gek ook dat deze lopers zo betrokken bij elkaar zijn, alle leden zijn wel “iets” van elkaar. Vriendin, collega, zus of een ander familielid. Dit ons-kent-ons-gevoel resulteert naast gezelligheid in nog iets positiefs: de sociale groepsdruk. Is iemand niet bij een trainingsavond? Dan is de reden van afwezigheid altijd bekend bij een of meer lopers. En is die reden “geen zin”, dan komen de HeteRUNers hun afwezige loopmaatje desnoods thuis ophalen.

 

BRENG NU JE STEM UIT  


4. De Dinsdagavondloopgroep van AV Suomi

Deze lopers roepen zelf al jaren dat ze “de leukste hardloopgroep zijn”. De ruim dertig leden van 16 tot en met 67 jaar, zijn er voor elkaar in goede en in slechte tijden. Deze bijzondere hardloopvriendschappen ontstaan tijdens de trainingen op de atletiekbaan van AV Suomi en bij een warme kop thee erna. Ook trainer Bob Keuzekamp maakt de Dinsdagavondloopgroep favoriet. Elke dinsdag weer, stipt op tijd, en in weer en wind staat deze trainer klaar om ervoor te zorgen dat de leden het beste uit zichzelf halen. Want onderschat deze dinsdagavondloopgroep niet: het is een wedstrijd- en prestatiegroep!

 

BRENG NU JE STEM UIT  


5. Rio 2016 (van AV Spado)

Half grappend zeggen de 22 dames van Rio 2016 dat  ze met z’n allen in een huis gaan wonen, wanneer ze later oud zijn. Dat zegt genoeg over hoe hecht en harmonieus deze loopgroep is. Een ander bewijs is dat ze al elf jaar bestaan, waarvan het grootste deel al (bijna) vanaf het begin lid is. De wisseling en het verloop is dus heel laag. En de nieuwe leden die zich aanmelden, ervaren het Rio 2016 als een warm bad.


 

BRENG NU JE STEM UIT  

 

Stemmen kan tot en met 31 mei 2018