Liesting wint NK snelwandelen en Italiaan snelt naar Olympische limiet

07 oktober 2019
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Rick Liesting werd gisteren Nederlands Kampioen 50km snelwandelen in het regenachtige Tilburg. Midden in het internationale deelnemersveld werd ook het Belgische en Deense snelwandel kampioenschap gehouden. De grootste prestatie van de dag werd geleverd door Stefano Chiesa (ITA). Hij legde de 50km af in een tijd van 3.48.25 uur en veroverde daarmee een ticket voor de Olympische Spelen in 2020.

Rick Liesting na 2017 weer Nederlands kampioen

Al sinds jaar en dag organiseert de Rotterdamse Snelwandel Vereniging (RWV) het NK snelwandelen, maar zulke weersomstandigheden hebben ze niet eerder meegemaakt. Helaas had het weer wel invloed op de deelnemers wat zorgde voor veel afvallers. Dit deerde Rick Liesting niet en hij pakte na 2017 weer de Nederlandse titel op de 50km in een tijd van 4.36.53 uur. Tweede werd Paul Jansen en kort daarachter pakte Remco de Bruin het brons.

Van Andel Nederlands Kampioen 10km

Bij de vrouwen won Anne van Andel met overmacht de 10km in een tijd van 54.58min. De atlete van DAK bleef de nummer twee Jenny Acuna met bijna 13 minuten voor. Loes van Bremen maakte het podium compleet.

Tijdens de NK Snelwandelen maakte Hart van Nederland het volgende item:

 

Via de website van de Rotterdamse Wandelsport Vereniging zijn alle uitslagen terug te vinden.

Foto: Michel van Osch (van links naar rechts: Paul Jansen, Remco de Bruin & Rick Liesting) tijdens de afgelopen EK Masters in Venetië.

NK