Loket.nl Warandeloop Tilburg trapt Crosscircuit af

01 november 2017
Nationaal Crosscircuit Vorige

In het weekend van 24, 25 en 26 november geeft de Loket.nl Warandeloop Tilburg het startsein voor het nationale Crosscircuit. Dit circuit vormt de ruggengraat van de (inter)nationale winterkalender in Nederland op crossgebied. Het winterseizoen van 2017-2018 bestaat naast de Loket.nl Warandeloop Tilburg ook uit de Sylverstercross (31 december), Abdijcross (19 t/m 21 januari), Mastboscross (27 & 28 januari) en afsluitend het NK Cross (10 & 11 maart).

 

EK Cross Tilburg 2018, verhuizing naar Beekse Bergen

Op 24, 25 en 26 november staat Safaripark Beekse Bergen, voor de eerste keer, drie dagen lang in het teken van top- en breedtesport en van gezonde strijd en gezelligheid. De locatiewijziging is ingegeven door het feit dat volgend jaar december de SPAR European Cross Country Championships naar Tilburg komen, en wel naar Beekse Bergen. De komende twee edities kunnen toppers daarom alvast het officiële EK-parcours verkennen, terwijl er voor recreanten meer en nieuwe mogelijkheden zijn. De organisatie heeft deze gebeurtenis aangegrepen om ook het internationale Crossgala verder onder de loep te nemen.

Crossgala en Beekse Bergen Cross

Het internationale Crossgala is dit jaar alleen toegankelijk voor deelnemers die hebben voldaan aan de kwalificatie-eis. Voor mannen bedraagt deze een tijd van 32 minuten of sneller op de 10 km. Alle andere lopers kunnen deelnemen aan de sterk bezette Beekse Bergen Cross, deze heeft dezelfde afstand als het Crossgala. Uiteindelijk worden de uitslagen van het Crossgala en BB Cross samengevoegd en op basis daarvan worden punten toegekend voor het Nationaal Cross Circuit.

EK Cross Tilburg 2018, Creating Crossovers

Het evenement in 2017 staat in het teken van het EK Cross Tilburg 2018 dat op 9 december 2018 op dezelfde locatie en zelfde parkoers plaats gaat vinden. In het verlengde van dit EK Cross worden komend jaar verschillende side events onder de noemer “Creating Crossovers” georganiseerd. De Stichting EK Cross Tilburg 2018 gaat samen met de atletiekunie, de atletiekverenigingen en de partners in Noord-Brabant bijzondere programma’s uitwerken voor: Mensen een beperking, Jeugd in beweging, integratie van vluchtelingen en de inactieve NL-ers. In het verlengde van de acties rond het EK Atletiek in Amsterdam worden de verenigingen gestimuleerd actief deel te nemen en gezamenlijk te werken naar een onvergetelijk EK Cross in Nederland.