Marathonrentree Radcliffe in New York

04 oktober 2007
Talentontwikkeling Vorige

Na twee jaar zonder marathons keert wereldrecordhoudster Paula Radcliffe op 4 november terug op haar beste onderdeel. De organisatie van de ING New York City Marathon maakte de deelname van de Britse woensdag bekend.

De 33-jarige atlete won haar laatste wedstrijd over de klassieke afstand van 42,195 meter, bij de wereldkampioenschappen in Helsinki. Begin dit jaar werd haar dochter Isla geboren. Vorige week maakte ze haar wedstrijdrentree en Radcliffe denkt over vijf weken in \'2.20 vorm\' te zijn. De atlete heeft haar zinnen gezet op de Olympische marathon in Peking. Radcliffe won in haar carrière alle marathons waar ze aan deelnam, behalve de vorige Olympiade in Athene, waar ze uitviel.
In New York (waar ze in 2004 al eens won) krijgt ze onder meer tegenstand van regerend wereldkampioene Catherine Ndereba, Gete Wami (kersvers van haar overwinning in Berlijn) en tweevoudig winnares Jelena Prokopcuka.
Zie voor meer informatie onder meer de website van de BBC (klik hier) en de website van de organisatie (klik hier).

Overigens meldt de New York Times woensdag dat ook oud-wielrenkampioen Lance Armstrong opnieuw de New York Marathon zal lopen, om geld in te zamelen voor zijn liefdadigheidsstichting.