Nederlands Kampioenschap Trailrunning bij Koning van Spanje Trail

26 april 2017
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei wordt de 7e editie van de SALOMON Koning van Spanje Trail georganiseerd. Over de hoofdafstand, de 42 km op zondag, worden de titels van Nederlands Kampioen en Nederlands Kampioene Trailrunning uitgereikt. Hier staat dan ook een ijzersterk deelnemersveld aan de start. De NK Trailrunning wordt uitgeschreven door de Atletiekunie en georganiseerd door MudSweatTrails.

Limburgse heuvelland vormt uitdagend decor

Trailrunning staat voor hardlopen over onverharde paden. In de sport draait het om jezelf uitdagen over paadjes in een vaak onbekend gebied. Gulpen vormt met zijn spectaculaire routes door de heuvelachtige natuur al voor de 7e keer het decor van de Koning van Spanje Trail. Lopers uit alle provincies, maar ook uit België, Duitsland en Frankrijk komen hiervoor naar activiteitencentrum ROCCA in Gulpen. De verschillende afstanden werden in korte tijd uitverkocht. Het tekent de populariteit van deze tak van sport als wel de populariteit van deze race! Dit jaar zullen er meer dan 2.000 lopers aan dit loopweekend meedoen.

Over de wedstrijd

Het weekend kent in totaal zes afstanden: te beginnen met een korte afstand in het donker op vrijdagavond 5 mei. Zaterdag 6 mei staat een 15 en 32 kilometer op het programma en de 11, 22 en 42 kilometer vinden plaats op zondag 7 mei. De korte afstanden zijn bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de sport. De tussenafstand (15 en 22km) en de hoofdstanden (32 en 42 km) zijn een schitterende uitdaging voor de gelouterde loper met alle mooie plekken van de omgeving erin verwerkt. Gulpen heeft alles te bieden wat je als Nederlandse Trailrunner zou willen ervaren: smalle bospaadjes, bollende tractorpaden van klei, grasheuvels, vergezichten, een oversteek door de Gulp, klimmeters rond de Gulperberg en 1.300 positieve hoogtemeters op de langste afstand.

Sterk deelnemersveld

In 2016 werd de langste afstand gewonnen door Zac Freudenburg. Dit jaar staat wederom een sterk deelnemersveld aan de start. Naast titelverdediger Freudenburg zullen Tim Pleijte, Huub van Noorden, Iwan Kamminga, Erwin Adan, Dominique Pankow, Pascal van Norden en Peter van der Zon aan de start verschijnen. Een sterk gezelschap van heren die de Trailsport in de laaglanden domineren. Bij de dames zal Kim Mulder haar titel verdedigen en zal zij het onder andere opnemen tegen regionale topper Renée Vranken, Ingrid Versteegh, Tineke van den Berg en Mirthe Overkamp.
 

MudSweatTrails

MudSweatTrails is hét Trailrunning platform van Nederland en promoot deze sport. Door op mooie plekken clinics te organiseren, een informatieve website te bieden en Trails en reizen te organiseren voor alle niveaus. Daarnaast werken we als kennispartner met o.a. de Atletiekunie aan de doorontwikkeling van de sport. De Atletiekunie heeft het NK een officiële status gegeven.

Belangrijke links

 

NK