Nederlands team WK Indoor Atletiek Birmingham bekend

20 februari 2018
Topatletiek Vorige

Het Nederlandse team dat naar Birmingham afreist voor de Wereldkampioenschappen Indoor Atletiek, telt acht atleten. Technisch Directeur Ad Roskam heeft vanmorgen de ploeg bekend gemaakt. De Wereld Kampioenschappen Indoor Atletiek in Birmingham starten op donderdagavond 1 maart met de officiële opening en aansluitend de finale hoogspringen mannen. Zondag 4 maart is de laatste dag van de Kampioenschappen met als slotstuk de 4x400 meter estafettes.  

De Arena Birmingham, waar het spektakel plaatsvindt, stond voorheen nog bekend als de National Indoor Arena en kent een ruime historie aan grootschalige indoor sportevenementen. 

Het team

  Vrouwen, club Onderdeel
1. Dafne Schippers
Hellas Utrecht 
60 meter
2.  Jamile Samuel
Phanos
60 meter
3. Sifan Hassan
Eindhoven Atletiek
1500 meter, 3000 meter
4. Nadine Visser
SAV
60 meter horden
5. Eefje Boons
AV Daventria 1906
60 meter horden
6. Madiea Ghafoor
Phanos
400 meter
  Mannen, club Onderdeel
1. Eelco Sintnicolaas
AV '34
meerkamp
2.  Koen Smet
Phanos
60 meter horden

Technisch Directeur Ad Roskam licht toe: "zeven atleten hebben aan alle kwalificatie-eisen voldaan en we hebben atlete Sifan Hassan aan het team toegevoegd. Sifan heeft op een ‘oversized’ baan aan de kwalificatietijd voldaan; een baanlengte van meer dan 200 meter welke niet voor officiële records en kwalificaties in aanmerking komt. Sifan is echter de verdedigend Wereld Indoor kampioene op de 1500 meter en afgelopen zomer bronzen medaille winnares op de 5000 meter én finaliste op de 1500 meter bij het WK Atletiek in Londen. De selectie voor de 60 meter vrouwen, waarvoor vijf atletes aan de kwalificatie-eis hebben voldaan, was na de Nederlandse Kampioenschappen afgelopen weekend meteen duidelijk waardoor de twee snelste atletes, Dafne Schippers en Jamile Samuel deel zullen nemen.”