Nederlandse atletiektop live meebeleven

04 februari 2019
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

De maand februari is goed gestart voor de atletiekliefhebber. Met bijna ieder weekend een Nederlands Kampioenschap komen veel toppers en talenten in actie. Hoogtepunt is het AA Drink NK Indoor Senioren op 16 en 17 februari in Omnisport Apeldoorn, tevens de laatste kwalificatiemogelijkheid voor de EK Indoor Atletiek in Glasgow (1 – 3 maart). Uniek deze editie is de samenwerking met Omroep Gelderland die een live uitzending op beide dagen mogelijk maakt. 

Schippers, Visser en Samuel maken opwachting in Omnisport

Op 16 en 17 februari staat voor veel atleten het vizier gericht op de EK Indoor in Glasgow; de laatste mogelijkheid om aan de limiet te voldoen. Een veelzijdigheid aan topatleten komt dit jaar strijden in Omnisport. Bij de vrouwen 60 meter maakt de Nederlandse top haar opwachting: Dafne Schippers, Jamile Samuel, Apeldoorns trots Marije van Hunenstijn maar ook de talentvolle N’ketia Seedo beloven zaterdag spektakel. Bij de mannen zijn Chris Garia en Liemarvin Bonevacia slechts twee van de grote namen die een EK ticket hopen te bemachtigen. Zij komen uit op respectievelijk de 60 meter en de 200 en 400 meter.  Op de 60 meter horden wordt een mooie strijd verwacht tussen Nadine Visser, Eefje Boons en Sharona Bakker. Ook de technische nummers zijn goed bezet met Jorinde van Klinken bij het kogelstoten en bij de mannen komt Nederlands recordhouder Menno Vloon actie.

Meerkamper Pieter Braun focust zich dit Kampioenschap op de Nederlandse titel op de 60m horden en de 60 meter. Hij heeft, evenals meerkampster Anouk Vetter, de invitatie voor de EK Indoor ontvangen. Dafne Schippers, Nadine Visser, Thijmen Kupers en Maureen Koster sleepten dit weekend al de limiet voor Glasgow binnen tijdens de Indoor Meeting in Karlsruhe, Tony van Diepen deed dit in Luxemburg. Lisanne de Witte en Julia van Velthoven hadden de EK Indoor limiet al op zak. Al deze topatleten zijn te zien dit Nederlands Kampioenschap in Apeldoorn.

Volg Nederlandse topatletiek live bij Omroep Gelderland

Met trots maken we bekend dat we het weekend van 16 en 17 februari de Nederlandse atletiektop bij jullie thuis brengen. Een unieke samenwerking met Omroep Gelderland maakt het mogelijk om beide dagen het NK atletiek van 15:45 tot 17:15 uur live uit te zenden. Spraakmakende gasten, Nederlandse Kampioenen en natuurlijk de wedstrijdbeelden maken dit tot anderhalf uur entertainment en topatletiek, mee te beleven bij jou thuis vanaf de bank. En ben je niet thuis? Kijk dan mee via de livestream van Omroep Gelderland op Facebooken YouTube. Ex topatleet Dennis Licht zal de co-commentator zijn tijdens deze live uitzendingen en meerkampster Nadine Broersen sluit beide uitzendingen aan als analist. 

Dagje uit

De NK Indoor weekenden in Omnisport beloven wederom spectaculair te worden met in het weekend van 16 en 17 februari genoeg nevenactiviteiten om een dagje uit te zijn met het hele gezin. Kinderen kunnen hun energie kwijt op het KidsPlein waar de NS Kidsclub aanwezig is en op zondag 17 februari kunnen ze als heuse kidsreporters meedoen met de kidspersconferentie.
 
Kijk op www.nkindoor.nl voor alle actuele informatie rondom de Nederlandse Kampioenschappen Indoor. Mis het niet en koop hier je tickets.