Nederlandse atletiektop live meebeleven

10 februari 2020
NK Atletiek Vorige

De maand februari is zoals ieder jaar een mooie voor de atletiekliefhebber. Met bijna ieder weekend een Nederlands Kampioenschap komen veel toppers en talenten in actie. Hoogtepunt zijn de AA Drink NK Indoor Senioren op 22 en 23 februari in Omnisport Apeldoorn. Ook deze editie werken we wederom samen met Omroep Gelderland die een live uitzending op beide dagen mogelijk maakt. 

Topatleten en talenten in Omnisport 

Zaterdag 22 februari staat een spannend finaleblok op het programma met de 60 meter, waar topsprinters (en campagnegezichten) Joris van Gool en Taymir Burnet het onder andere opnemen tegen opkomende talenten zoals Dominique Zwiep en Brett Duff. Ook bij de vrouwen belooft deze 60 meter spektakel: Nadine Visser en Marije van Hunenstijn staan aan de start en kunnen onder andere tegenstand verwachten van de talentvolle N’Ketia Seedo, op het EKu20 nog goed voor goud. Ook de 1500 meter staat deze zaterdagmiddag gepland met o.a. de broers van Riel, beiden lid van het CTS Group Talententeam. Jorinde van Klinken, eveneens lid van het CTS Talententeam, komt in actie met kogelstoten waar Melissa Boekelman, Benthe Konig en Jessica Schilder voor de nodige concurrentie zorgen. Eerder deze middag zien we Menno Vloon en Rutger Koppelaar het tegen elkaar opnemen in de finale polsstokhoogspringen.
 
Zondag de 23e kunnen we uitkijken naar de finale polsstokhoogspringen voor vrouwen waar Femke Pluim na het nodige blessureleed weer in actie komt. In de ochtend staan ook nog enkele onderdelen voor masters op het programma, zoals de 200 en de 400 meter.
‘s Middags liggen de verwachtingen op de 400 meter hoog met Lisanne de Witte, die in Torun haar PR al aanscherpte naar 51,90 sec, maar ook Femke Bol en Lieke Klaver die afgelopen weekend beiden een PB liepen in Metz, respectievelijk 52.47 en 52.61. Bij de mannen zien we eveneens een sterk deelnemersveld met onder andere Terrence Agard, Tony van Diepen en Jochem Dobber. Zondagmiddag sluit als vanouds af met de spannende hordenraces voor mannen en vrouwen. Bij de vrouwen zien we veel toppers terug: Nadine Visser, Eefje Boons, Nadine Broersen én Anouk Vetter nemen het tegen elkaar op. Deze laatste twee dames komen op de zaterdag eveneens in actie met verspringen. 

Volg Nederlandse topatletiek live bij Omroep Gelderland

Na het succes van vorig jaar gaan we ook dit jaar weer samenwerken met Omroep Gelderland en creëren we beide dagen een live uitzending van de AA Drink NK Indoor Atletiek. Op zaterdag 22 februari kun je om 19:15 uur inschakelen en zondag de 23e beginnen we om 15:45 uur met de live uitzending. Spraakmakende gasten, Nederlands Kampioenen en natuurlijk de wedstrijdbeelden maken dit tot anderhalf uur entertainment en topatletiek, mee te beleven bij jou thuis vanaf de bank. 
NK
Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK