Nederlandse ploeg klaar voor de EK Para Atletiek in Polen!

31 mei 2021
Topatletiek Vorige

Van dinsdag 1 juni tot en met zaterdag 5 juni vinden de Europese kampioenschappen Para Atletiek plaats in Bydgoszcz, Polen. Het Nederlandse team reist met 19 atleten af naar Polen: twaalf vrouwen en zeven mannen. Met een kwalitatief goede ploeg zijn de verwachtingen hooggespannen.

De EK Para Atletiek in Bydgoszcz worden dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Nederland nam al zes keer eerder deel. Eén atleet uit de Nederlandse ploeg was aanwezig bij al deze edities en is er ook dit jaar weer bij: Kenny van Weeghel. De allereerste editie vond plaats in Assen in 2003. De laatste EK Para Atletiek vond in 2018 plaats in Berlijn en was voor de Nederlandse equipe zeer succesvol: 18 atleten, onder wie opvallend veel debutanten, waren samen goed voor 24 medailles.

Het Nederlandse team

Het Nederlandse team bestaat tijdens dit EK Para Atletiek uit 19 atleten, waarvan 5 debutanten. Nikita den Boer, Fleur Jong, Noelle Roorda, Elise van Es en Salima Rozema zullen allemaal voor het eerst uitkomen op een Europees kampioenschap. Voor van Es en Rozema geldt dat het tevens hun eerste optreden in oranje wordt. 

Nederland is opvallend goed vertegenwoordigd op de 100 meter T62/T64. Met drie Nederlandse atleten aan de start is een volledig oranje gekleurd podium mogelijk.

*UPDATE: Salima Rozema en Annette Roozen hebben zich helaas moeten afmelden vanwege een blessure.

Zdzisław Krzyszkowiak Stadium

Strijdtoneel voor de atleten gedurende dit EK in 2021 is het Zdzisław Krzyszkowiak Stadium waar al veel grote internationale atletiekevenementen hebben plaatsgevonden. Zo ook de EK U23 in 2017 en de IAAF World Junior Championships in 2016.

Live te volgen

Volg de EK Para Atletiek live via het YouTube-kanaal van Paralympic Games. De uitslagen zijn hier te vinden.

Fotografie: Hélène Wiesenhaan