NK 10 kilometer op de weg naar 2021

11 februari 2020
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Afgelopen weekend keek Le Champion net als vele deelnemers, vrijwilligers, betrokken instanties en supporters uit naar een heroïsche editie van de Groet uit Schoorl Run. Gelet op de weersvoorspellingen was de organisatie genoodzaakt om het programma aan te passen en heeft er ook alles aangedaan om het evenement door te laten gaan. Door de programmawijziging op zaterdag had de organisatie nog al het vertrouwen hierin. 

Helaas bleek in de nacht van zaterdag op zondag dat de storm op zondag eerder op de dag zou pieken met windkracht 8/9 en windstoten tot 120 km per uur. Hierdoor was de organisatie genoodzaakt om het evenement volledig af te gelasten. Een teleurstelling voor deelnemers, vrijwilligers, betrokken instanties, supporters en de organisatie.

Het NK 10 km

Het NK 10 km op de weg stond uiteraard ook gepland in Schoorl op zondag 9 februari. Doordat het gehele evenement werd afgelast, heeft dit NK 10 km ook niet plaatsgevonden. Gisteren is er contact geweest tussen Le Champion en de Atletiekunie en is door de Atletiekunie besloten dat het NK 10 km op de weg in 2020 niet meer plaats gaat vinden. Voor eventuele vragen hierover kan contact worden opgenomen met de Atletiekunie.

Gezien de planning van de vele atleten zoals de NK Halve marathon, internationale toernooien etc, zien wij geen geschikte datum om een net zo goed NK 10km te organiseren zoals de organisatie dit in Schoorl heeft gegarandeerd. Dit betekent dat het NK 10km op de weg in 2021 weer plaats zal vinden in Schoorl op zondag 14 februari. De inschrijving voor de Groet uit Schoorl Run gaat van start in september.

NK