NK Atletiek Dag 1 Round-up

17 februari 2018
AA Drink NK Indoor Senioren Vorige

De eerste dag van de AA Drink NK Indoor Senioren zit erop. Met de 60 meter finales op het programma, met Dafne Schippers en Churandy Martina als publiektrekkers, was het meteen een dag vol strijd. Hoogtepunt was de WK Indoor limiet voor Madiea Ghafoor op de 400 meter.  

Series 400 meter vrouwen
In de series 400 meter wisten zowel Lisanne de Witte als zusje Laura de Witte (AV Trias) hun serie te winnen. Met een tijd van 54.16 en 53.85 sec plaatsen zij zich direct voor de finale van morgen. Hoogtepunt was de 52.92 sec. van Madiea Ghafoor (Phanos) waarmee zij voldoet aan de limiet voor de WK Indoor in Birmingham In de vierde serie ging de winst naar Nicky van Leuveren (54.05 sec.)

Polsstokhoogspringen vrouwen
Femke Pluim (AAV’36) was bij het polsstokhoogspringen de grote favoriet voor de Nederlandse titel. Killiana Heymans (PAC) verzekerde zich met 4,10 meter van het brons. De strijd om het goud ging tussen Robin Wingbermühle (Rotterdam Atletiek) en Femke Pluim. Robin Wingbermühle wist de 4,30 meter niet te halen wat er voor zorgde dat Femke Pluim de Nederlandse titel weer in bezit heeft. Dit vierde ze door in de eerste poging over 4.45 meter heen te gaan. Met deze hoogte voldoet ze aan de limiet voor de EK in Berlijn komende zomer. 

60 meter vrouwen
Bij de 60 meter vrouwen beloofde het een spannende strijd te worden met drie van de vijf atletes aan de start die al in het bezit waren van de WK Indoor limiet. De winst ging naar Dafne Schippers in een tijd van 7.09 sec. Op de tweede plek eindigde Jamile Samuel (Phanos) in 7.17 sec. Gevolgd door oud Nederlands Kampioen Naomi Sedney (ARV Ilion) een tijd van 7.22 sec.

Hoogspringen mannen
De mannen begonnen met een aanvangshoogte van 1.91 meter. Uittredend kampioen Sven van Merode haakte af bij 2.09m. De clubgenoten van ARV Ilion, Dion van Kessel en Douwe Amels probeerde elkaar bij iedere sprong te overtreffen. Uiteindelijk wist Douwe Amels de Nederlandse titel te winnen met een hoogte van 2.21m. Zijn clubgenoot Dion van Kessel eindigde met een hoogte van 2,12 meter op de tweede plek. Marius Wouters (Hellas Utrecht) mocht genoegen nemen met het brons.

60 meter mannen
De finale 60 meter mannen zou het slotakkoord worden van Patrick van Luijk. Eerder die dag had hij op emotionele wijze afscheid genomen van de topsport. Helaas kon van Luijk vanwege een lichte blessure niet van start gaan in de finale. Desalniettemin werd het een spannende strijd in de finale. De nummer 1, 2 en 3 finishten in dezelfde tijd. De winst ging naar Oud atleet van het Nederlandse honkbalteam Christopher Garia (Rotterdam Atletiek) Churandy Martina en Joris van Gool (AV Spiridon) eindigden als tweede en derde in dezelfde tijd als Garia (6,70 sec).

Overige uitslagen

Hinkstapspringen mannen:
1. Fabian Florant (Haag Atletiek)
2. Tarik Tahiri (Rotterdam Atletiek)
3. Joshua Record (AV 1923)

Kogelstoten vrouwen:
1. Melissa Boekelman (Prins Hendrik)
2. Jorinde van Klinken (Groningen Atletiek)
3. Jessica Schilder (AV Hera)

3000 meter vrouwen:
1. Lotte Krause (AKU)
2. Elisa de Jong (Groningen Atletiek)
3. Ellen Jansen (GSAV Vitalis)

Kijk hier voor alle uitslagen van de NK indoor Senioren. Bekijk de foto’s van dag 1 en van de NK Indoor Senioren via Facebook.

Foto's: Erik van Leeuwen

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK