NK Junioren dag 1: ‘Wat een spektakel!’

09 februari 2019
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Wat was het een fantastische dag vandaag in Apeldoorn! Een dag die je niet mocht missen. Kon je toch niet aanwezig zijn vandaag of wil je alles nog een keer herbeleven? Lees dan hier het verslag van de zaterdag van het ASICS NK indoor junioren.

Voor dag en dauw zijn de grootste talenten van de Nederlandse atletiek opgestaan om op de eerste dag van het NK Junioren met elkaar de strijd aan te gaan. Een dag met telleurstellingen, jezelf oprapen en blessures. Momenten dat je je afvraagt waar je het voor doet. Maar wanneer dat éne moment van succes, dat éne moment waarop alles samenkomt, dat moment waar je rillingen van krijgt als je er aan terugdenkt. Als dát moment komt, dan weet je dat het het allemaal waard is geweest. Die geweldige prestatie, dat boven jezelf uitstijgen en dat nieuwe record, dat is waar je het voor doet. De emoties van sport is wat het zo mooi maakt. Mooi om te doen, maar zeker net zo mooi om te zien.

‘Het was fantastisch! En wat een spektakel op het einde!’

's Ochtends om 8.00 uur druppelden langzaam de eerste atleten binnen. En dat was maar goed ook want om 10.00 uur stond al het eerste onderdeel op het programma, de 400 meter. De 400 meter is gegarandeerd spektakel al bleef het echte vuurwerk nog even uit. Toptijden ontbraken en de favorieten hoefden nog niet alles uit de kast te halen. Hopelijk zorgt deze bespaarde energie voor knallende finales op zondag.

Heel anders was dit op de 3000 meter. Manjorie Janssen (9:47,08) was bij de meisjes B klasse apart en haalde op prachtige wijze haar gouden medaille binnen. Bij de meisjes A was Ynte Biemans (10:51,09) de sterkste.

Fay Witte mist op een haar na de 1.81 meter

De Nederlands kampioen hoogspringen, Fay Witte, miste op een haar na de kwalificatie eis voor de EK onder 20. Die grens van 1.81m zit er dit seizoen zeker in.

Bij het verspringen meisjes A was het echt nagelbijten en bleef het tot de laatste sprong spannend. Pauline Hondema (1), Jorinde van Klinken (2) en Nanah Fung-Loy (3) sprongen allemaal ruim over de 5,70m en Pauline kwam met 5,94m heel dicht bij de magische 6,00m grens.

Na een lange polsstokwedstrijd nam Marnix Kolkman met een sprong van 4,31m het goud mee naar huis.

EK <20 limiet voor Stan Nijhuis en Shaquille Emanuelson

Stan Nijhuis haalde met 2,13m bij het hoogspringen naast de titel ook het limiet voor de EK onder 20. Een fantastische prestatie.

Bij de jongens junioren A zorgde Shaquille Emanuelson bij het kogelstoten voor verbazing bij zichzelf en het publiek door 18,73 meter niet één, maar twee beurten achter elkaar te stoten. Hiermee verpletterde hij niet alleen zijn eigen persoonlijk record, maar werd hij ook Nederlands Kampioen én voldoet hij aan de limiet voor het EK onder 20.

Goud voor organiserende vereniging AV Sprint

De vrijwilligers van de organiserende vereniging AV Sprint mochten nog genieten van een 1e plek voor hun clubgenote Fleur van der Linden op polsstokhoogspringen met een sprong over 3,71m.

N'ketia Seedo en Keitharo Oosterwolde lopen beste prestaties allertijden op de 60 meter

De kers op de taart kwam bij de afsluitende 60m finales. N’ketia Seedo liep met 7,34 als meisje B de allertijden prestaties van Jamile Samuel (7,43) en Dafne Schippers (7,42) uit de boeken. Dit supertalent belooft dus veel goeds voor de toekomst. Bij de meisjes A veroverde Janine Verhaar met 7,63 het goud en daarmee was ze de rest van het veld net te snel af. Demi van den Wildenberg en Charlie van Gorkum moesten genoegen nemen met de 2e en 3e plek. Keitharo Oosterwolde van Phanos liep ook een nieuwe beste tijd allertijden bij de jongens junioren B. Met 6,92 veroverde hij de Nederlandse titel. Bij de jongens A werd de gouden plak ook door een Phanos atleet in de wacht gesleept. Onyema Adigida liep in 6,85 naar de winst.

Alle Nederlandse Kampioenen gefeliciteerd met jullie fantastische prestaties. Alle deelnemers, vrijwilligers en supporters bedankt voor deze mooie dag en we zien jullie graag morgen weer terug in Apeldoorn!

De Nederlandse kampioenen van vandaag op een rijtje:

Fay Witte - Hoogspringen (MJB)
Pauline Hondema - Verspringen (MJA)
Marnix Kolkman - Polsstokhoogspringen (JJB)
Manjorie Janssen - 3000 meter (MJB)
Yntie Biemans - 3000 meter (MJA)
Teun ter Haar - 3000 meter (JJB)
Tim Verbaandert - 3000 meter (JJA)
Stan Nijhuis - Hoogspringen (JJA)
Damian Felter - Verspringen (JJB)
Sica Verwasch - Hink-stap-springen (MJB)
Shaquille Emanuelson - Kogelstoten (JJA)
Fleur van der Linden - Polsstokhoogspringen (MJA)
Daan Hoomoedt - Hink-stap-springen (JJA)
Alida van Daalen - Kogelstoten (MJB)
Onyema Adigida - 60 meter (JJA)
Keitharo Oosterwolde - 60 meter (JJB)
Janine Verhaar - 60 meter (MJA)
N'ketia Seedo - 60 meter (MJB)

Geschreven door: August van de Weijer
Foto’s: Coen Schilderman 

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK