NK Junioren dag 1: De eerste kampioenen zijn bekend!

28 juni 2019
NK Junioren Vorige

NK Junioren dag 1: De eerste kampioenen zijn bekend!


28 juni 2019

De eerste dag van het NK Junioren 2019 in Alphen aan den Rijn is een feit! Vandaag waren de onderdelen speerwerpen, verspringen, kogelslingeren, 100 meter sprint, 400 meter horden en 3000 meter.

Om 15.15 opende burgemeester Spies het NK Junioren, het Wilhelmus speelde af en de Nederlandse vlag werd gehesen en het evenement kon beginnen. Ruim 100 nieuwe talenten stonden vandaag aan de start, met slechts 16 kampioenen. Veel talenten hebben kunnen pieken vandaag, maar helaas zaten er ook wat dalen tussen. Lees snel verder om te kijken hoe deze dag verlopen is en wie zichzelf Nederlands Kampioen mogen noemen.

N'ketia Seedo pakt goud op de 100 meter sprint

Zoals velen van ons al hadden verwacht heeft N'ketia gewonnen op de 100 meter sprint. Zij liep hierbij een tijd van 11,78, onwijs snel! Tijdens het NK indoor in Apeldoorn, aan het begin van dit jaar pakte zij brons. Daar liep zij een tijd van 7,27 op de 60 meter. Dit weekend zal N'ketia nog de strijd aangaan met de andere atleten op de 200 meter. 

Kadidja Sangare heeft zich met een blessure afgemeld

Na maanden voorbereiding heeft Kadidja zich helaas moeten afmelden wegens een blessure aan haar enkel moeten afmelden voor het NK Junioren. Dit is ontzetten jammer! Wel gaat zij haar best doen om zaterdag en zondag aanwezig te zijn om haar teamgenootjes aan te moedigen. 

Ludo maakt zich klaar voor de finale morgen

Ludo van Nieuwenhuizen heeft vandaag gewonnen op de 800 meter. Het was een spannende race, aangezien hij de eerste ronde in de top 4 liep. 200 meter voor de finish begon hij met zijn inhaalrace en eindigde glorieus als eerste!

Zelf is hij heel erg tevreden met zijn prestatie vandaag. 'De late sprint was onderdeel van mijn tactiek van vandaag, morgen ga ik voor goud' aldus Ludo. Ook is hij erg trots op zijn zus die ook nog eens zijn manager is. Veel succes morgen Ludo!

   


De kampioenen van vandaag

De volgende 16 atleten mogen zich vanaf vandaag Nederlands Kampioen in hun onderdeel noemen, van harte gefeliciteerd! De rest van de uitslagen zijn terug te zien op atletiek.nu.

Speerwerper JA: Dario Podda
Speerwerpen MA: Tosca Smit
Verspringen JB: Damian Felter
Verspringen MB: Britt de Blaauw
Kogelslingeren MB: Ella Meeuwissen
Kogelslingeren JB: Matyas Kerrekgyarto

3000 meter MB: Manjorie Janssen
3000 meter JB: Stefan Nillessen

100 meter JA: Onyema Adigida
100 meter JB: Keitharo Oosterwolde
100 meter MA: Demi van den Wildenberg
100 meter MB: N'ketia Seedo

400 horden JA: Robin Boersma
400 horden JB: Jochem Ribberink
400 horden MA: Femke Bol
400 horden MB: Lara Weghorst

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK