NK Junioren dag 2: De atleten zijn in topvorm

29 juni 2019
NK Junioren Vorige

NK Junioren dag 2: De atleten zijn in topvorm


29 juni 2019

Dag 2 van het NK Junioren 2019 is ook een feit! Met temperaturen boven de 30 graden hebben we allemaal het hoofd redelijk koel kunnen houden. Het water stroomde uit de kraan en iedereen zocht regelmatig de schaduw op. Al met al een warme en fantastische dag!

Vandaag stonden de volgende technische onderdelen op het programma voor de talenten: kogelstoten, kogelslingeren, 800 meter, polstokhoogspringen, hink-stap-springen, discuswerpen, hoogspringen, verspringen, 100 en 110 meter horden. Onder andere Shaquille Emanuelson, Alida van Daalen en Zoë Sedney hebben zich vandaag van hun beste kant laten zien. Helaas heeft Kadidja Sangare zich voor het hele weekend moeten afmelden. Lees snel verder voor de kampioenen, hoogte- en dieptepunten.

Alida van Daalen pakt dubbel goud
Zelfs met deze hoge temperaturen weet Alida van Daalen zichzelf te overtreffen op de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Bij discuswerpen wierp zij een afstand van 47,71 meter en bij kogelstoten een afstand van 17,01 meter. Beide afstanden zaten onder haar PR, maar het was wel genoeg om zich Nederlands Kampioen kogelstoten en discuswerpen te noemen.

Shaquille Emanuelson overtreft zichzelf
Shaquille heeft vandaag ook meegedaan op de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Bij het kogelstoten heeft hij een tweede plaats weten te bemachtigen en voor het discuswerpen goud. Hierbij heeft hij niet alleen gewonnen, maar ook zijn persoonlijk record verbroken door 58,42 te werpen. Ga zo door!

Brons voor Twan van Rijn
De atleet van AAV'36 heeft Alphen aan den Rijn goed vertegenwoordigd tijdens het polstokhoogspringen aan het einde van de dag. Met 4.20 meter is hij als derde geëindigd op dit NK Junioren 2019. Een super prestatie.

Zoë Sedney goud op de 100 meter horden
Ook Zoë pakt goud vandaag door haar eigen record te verbreken. Op de 100 meter horden liep zij een tijd van 13,66. Dit is 0,05 seconden sneller dan haar vorige PR.

De kampioenen van vandaag
De volgende 21 atleten mogen zich vanaf vandaag Nederlands Kampioen in hun onderdeel noemen, van harte gefeliciteerd! De rest van de uitslagen kan je hier terugzien.

Kogelstoten JA: Mattijs Mols
Kogelstoten MB: Alida van Daalen
Kogelslingeren MA: Jorinde van Klinken
800 meter MB: Amina Maatoug
800 meter JB: Jesse Fokkenrood
800 meter MA: Bregje Sloot
800 meter JA: Djoao Lobles

Polstokhoogspringen MA: Karlijn Schouten
Polstokhoogspringen JB:
Hink-stap-sprong MB: Nina Borger
Discuswerpen JA: Shaquille Emanuelson
Discus MB: Alida van Daalen
Hoogspringen JA: Stan Nijhuis
Hoogspringen MB: Sarah van Beilen
Verspringen MA: Pauline Hondema
Verspringen JA: Sjoerd Pastoor
Speerwerpen JB: Willem Veldpaus

100 meter horden MB: Nienke Madderom
100 meter horden MA: Zoë Sedney
110 meter horden JB: Mark Heiden
110 meter horden JA: Sven Roosen

 

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK