NK Marathon in 2023 en 2024 naar Rotterdam

22 oktober 2021
Bestuurder en commissielid Vorige

Na de succesvolle TCS Amsterdam Marathon van afgelopen zondag, met twee parcoursrecords en nationale titels voor Khalid Choukoud en Ruth van der Meijden, barst aanstaand weekend het marathonspektakel los in Rotterdam. Het wordt de 40e NN Marathon Rotterdam.

Op de persconferentie voor de jubileumeditie maakte de organisatie vanmorgen bekend dat de Atletiekunie het Nederlands kampioenschap marathon voor de edities 2023 en 2024 officieel heeft toegewezen aan de NN Marathon Rotterdam. De organisatie ligt daarmee in handen van Golazo Sports Nederland. De afgelopen vijf edities werd het NK marathon georganiseerd door Le Champion en was het geïntegreerd in de Amsterdam Marathon. Ook in 2022 wordt het NK Marathon gehouden in Amsterdam. 

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld. In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. Het Nederlands record staat op naam van Abdi Nageeye, die in 2019 met een tijd van 2.06.18 de finish op de Coolsingel passeerde.

Jubileumeditie

De jubileumeditie op zondag 24 oktober wordt de 35ste en laatste NN Marathon Rotterdam onder regie van Mario Kadiks. De directeur van Golazo Sports Nederland gaat een adviseursrol vervullen binnen het bedrijf. Kadiks: ,,Wij zijn verheugd om straks voor het eerst sinds 2015 het NK weer te kunnen organiseren. Die titelstrijd past uitstekend bij #demooiste, zoals wij ons evenement met gepaste trots noemen. De bijzondere sfeer in Rotterdam, het snelle parcours en de iconische finish op de bruisende Coolsingel inspireren de nationale top ongetwijfeld tot een meeslepende jacht op de medailles.’’

Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie: ,,Na de fantastische edities van het NK marathon in Amsterdam van de afgelopen jaren zal in 2023 en 2024 het NK marathon plaatsvinden tijdens het grootste marathonevenement in Nederland. In de toewijzing aan Rotterdam is ook rekening gehouden met de planning van de internationale kalender en in Golazo kennen wij een betrouwbare en ervaren organisator.”

Nederlandse kampioenschappen 2023 en 2024

Na ruim 1,5 jaar van onzekerheden en gecancelde evenementen en wedstrijden is het een fijn vooruitzicht dat de Nederlandse kampioenschappen op de weg weer doorgang kunnen vinden. Hierbij het overzicht van de overige NK’s voor 2023 en 2024:

  • NK Halve Marathon toegewezen aan Stichting Bredase Singelloop
  • NK 10 kilometer toegewezen aan de Groet uit Schoorl Run

Beide evenementen laten al jaren zien dat de strijd tussen de Nederlandse en internationale top zeer spannend kan zijn. Dat in 2023 bovendien drie NK’s in handen van drie verschillende organisatoren liggen, laat een grote diversiteit en een hoge mate van kwaliteit in de wegatletiek zien. De Atletiekunie heeft dan ook het volste vertrouwen in de organisatoren; zij hebben aangetoond uitstekende evenementen te kunnen neerzetten voor zowel de absolute top als de recreatieve deelnemer.


Bekijk hier de (inter)nationale kalender 2022


Header: NN Marathon Rotterdam 2017 (Erik van Leeuwen)

NK