NK Masters 2020 definitief afgelast

30 september 2020
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

De afgelopen weken liepen de coronabesmettingen zorgelijk op. Het lokale organisatie comité (LOC) van de NK Masters volgde de ontwikkelingen op de voet. Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen maandag heeft het LOC samen met de Atletiekunie, de FBK Games en de gemeente Hengelo besloten de NK masters op 3 en 4 oktober af te gelasten.

Verschillende scenario’s

Diverse scenario’s zijn overwogen om te kijken of het mogelijk was om de NK Masters onder aangepaste omstandigheden door te laten gaan. Geen van de scenario’s was voldoende om het karakter van het Nederlands Kampioenschap te behouden alsmede de veiligheid en richtlijnen te waarborgen.

Reisbewegingen

Het aangepaste reisadvies voor heel Nederland is eveneens van doorslaggevend belang geweest in de keuze voor afgelasting. Gezien het landelijke karakter van de NK Masters is het maatschappelijk onverantwoord om ruim 900 mensen uit rode en oranje corona regio’s naar het FBK stadion te laten afreizen.

Afgelasting

Dit betekent dat er gezamenlijk met de vier organisaties is besloten om de NK Masters 2020 af te gelasten. Dit is een heel moeilijk besluit, maar gezien de huidige situatie op dit moment de enige juiste keuze. Alle deelnemers krijgen het inschrijfgeld retour.

Het LOC heeft er alles aan gedaan om na de eerste afgelasting de NK Masters dit jaar alsnog te organiseren. Er is de afgelopen twee maanden erg veel werk verzet en daar zijn we enorm trots op. Helaas is het dit jaar niet gelukt, maar volgend jaar is de organisatie wederom in handen van MPM Hengelo en de FBK Games. Dan zal een prachtig NK Masters worden neergezet: 18 tot en met 20 juni 2021. 

Bron

  • LOC NK Masters, Henk Koopman (voorzitter)
  • Gemeente Hengelo, Claudio Bruggink (wethouder sport)
  • Stichting FBK Games, Hans Kloosterman (directeur)
  • Atletiekunie, Pieke de Zwart (directeur)

Foto: NK Masters indoor ('17)