NK Meerkamp junioren eindigt met limietenregen

03 juni 2018
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Op dag 2 van de NK meerkamp waren de omstandigheden een stuk beter dan op de eerste dag. Helaas nog steeds wind tegen op de sprintonderdelen, maar met de hele dag zon waren de omstandigheden ideaal voor goede atletiekprestaties. Voeg daarbij de strakke organisatie die Haag Atletiek neerzette en de ruimte die de coaches kregen om hun atleten bij te staan, waardoor op dag 2 een ideale meerkampsfeer ontstond.

Esselink kampioen meisjes A, 6 punten te kort voor de WK limiet

In het ochtend programma hervatten de meisjes A hun meerkamp. Hier waren alle ogen gericht op Marijke Esselink die met een goede 2e dag mogelijkheden had om de WJK limiet te halen. Met een mooie vertesprong van 5.60 meter en een uithaal bij het speerwerpen van 46.58 meter leek zij op weg om de limiet van 5500 punten te halen. Op de 800 meter knokte ze tot de laatste meters om uiteindelijk op 5494 punten uit te komen, helaas 6 punten te weinig voor de limiet. Achter Marijke pakte Manon Schoop het zilver en eindigden Lynn van Zijl en Marjolein Bolten met precies hetzelfde puntentotaal op de 3e plaats.

Hulleman kampioen jongens A met een uithaal bij speerwerpen

Ook vroeg in de ochtend begonnen de jongens A aan hun 2e dag waar Lauri Hulleman en Leon Mak hun strijd voort zetten. Tot speerwerpen was het stuivertje wisselen tussen beide mannen, maar op de speerwerpaanloop greep Lauri zijn kans. Met een worp van 56.58 meter en de 1500 meter in het vooruitzicht pakte Lauri de leiding en stond deze niet meer af. Lauri dus Nederlands Kampioen met op de 2e plaats Leon Mak, die na wat blessure problemen een goede meerkamp afwerkte. Joppe Stokvis pakte uiteindelijk met een overtuigende 1500 meter het brons.

Boon ijzersterk op  dag 2 en pakt het goud meisjes B

De meisjes B startten hun 2e dag met verspringen waar Nikki Boon meteen een harde klap uitdeelde aan Zoë Sedney door 5.67 meter te springen t.o.v. de 5.12 meter van Zoë. Daarna was Nikki op stoom en manoeuvreerde zij zich met een speerworp van 39,98 meter in een ideale uitgangspositie voor de 800 meter. De 800 meter liep zij overtuigend waardoor het goud voor haar was met een puntentotaal 5353. Zoë Sedney behaalde het zilver en Amy Hasselton nam het brons mee naar Bergen op Zoom.

Smaakmakers pakken alle drie de EK limiet, Jansons kampioen jongens B

De absolute toppers van dit weekend stonden bij de jongens B aan de start. Sven Jansons, Sven Roosen en Marnix Kolkman hadden alle drie al een limiet op zak voor de EK onder 18. Dit weekend behaalden zij alle drie ook de limiet op de tienkamp met ruim 7000 punten. Marnix Kolkman maakte er bij het polsstokspringen een one man show van, beginnend op 4.45 meter sprong hij uiteindelijk 4.95 meter waarmee hij 4e komt te staan op de aller tijden lijst in Nederland, hij werd 3e op de tienkamp met 7008 punten.

Sven Roosen had op dag 2 een wat minder discuswerpen en polsstokspringen maar kwam met een oerschreeuw terug bij het speerwerpen met een worp van 55,97 meter, uiteindelijk werd Sven 2e met 7092 punten.

De grote uitblinker dit weekend was Sven Jansons die uiteindelijk op 7340 punten uitkwam waarmee hij de beste tienkamper ooit is bij de B junioren. Sven is vaak in staat om in een tienkamp het beste in zichzelf naar boven te halen en scoorde dit weekend maar liefst 5 pr’s. Daarnaast had hij geen zwakke onderdelen, hij twijfelt nog of hij op het EK de tienkamp gaat doen, maar met dit puntentotaal zou je zeggen, doen!

Tekst: Hans Coolen
Foto: Erik van Leeuwen