Olympische Spelen middag 5: deceptie voor Vloon en Foppen

03 augustus 2021
Topatletiek Vorige

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus wordt het olympische atletiekprogramma afgewerkt in Tokio. In totaal komen 43 teamNL atleten in actie. Na ongekende successen in de eerste dagen, was er vanmiddag vooral teleurstelling. Vloon eindigde zijn toernooi in mineur, Mike Foppen moest uitstappen tijdens de 5000 meter en Taymir Burnet moest genoegen nemen met een 8e plaats in zijn halve finale.

Spelen eindigen in deceptie voor Vloon

Menno Vloon kwalificeerde zich in de nacht van vrijdag op zaterdag vrij eenvoudig voor de finale van het polsstokhoogspringen, maar kon zijn finaleplaats geen passend vervolg geven. Hij ging nog foutloos over 5.55 meter, maar sprong op 5.70 meter drie keer ongeldig. Hij eindigde zijn Olympisch avontuur in mineur. Hij zei daar zelf het volgende over bij de NOS: "Dit is flink balen, want ik ben in de vorm van mijn leven. Toen ik sprong de laatste keer, wist ik het al... Het avontuur is voorbij, mijn olympische finale zit erop. Helaas is het er niet uitgekomen." Bekijk zijn volledige reactie hier.

DNF voor Mike Foppen

Ook Mike Foppen had zijn Olympisch toernooi iets anders voorgesteld. De nationaal recordhouder begon voortvarend op zijn 5000 meter: kon mee met de kopgroep en ontweek ternauwernood een valpartij. Op 1000 meter voor de eindstreep sloeg echter de paniek toe. Het schoot in één van zijn kuitspieren, waardoor doorlopen niet meer ging. "ik voerde mijn plan perfect uit. Ik zat er gewoon bij. Met nog vijf rondes te gaan voelde ik een tikje in mijn lage kuit. Ik probeerde de pijn eruit te lopen, maar dat lukte niet. Als ik er mee door kon lopen, dan het ik het gedaan", aldus een teleurgestelde Mike Foppen bij de NOS.

Taymir Burnet uitgeschakeld op 200 meter

Taymir Burnet kon in de halve eindstrijd geen rol van betekenis spelen. Hij slaagde er niet in om in zijn halve finale bij de beste twee te finishen óf bij de tijdsnelste te horen. Met een eindtijd van 20.90 seconden was hij de langzaamste atleet in de halve finales, een teleurstelling. "Ik weet niet waarom, maar ik kreeg een beetje kramp in mijn benen. Mijn plan was om harder te lopen dan vanochtend, maar mijn lichaam zei 'nee' vanavond", vertelde Taymir Burnet bij Jeroen Stekelenburg, NOS. 

Tijdschema vannacht

Vergeet vanavond vooral niet je wekker te zetten, want Femke Bol gaat op jacht naar een tweede Nederlandse medaille. Ook de zevenkampsters starten hun toernooi. Bekijk het volledige tijdschema hieronder. Klik hier voor meer informatie over TeamNL op de Olympische Spelen.

Fotografie: Orange Pictures
Foto’s in dit nieuwsbericht zijn niet copyright vrij te gebruiken, maar kunnen bij Orange Pictures besteld worden.