Olympische Spelen nacht 1: Smidt naar halve finales

30 juli 2021
Topatletiek Vorige

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus wordt het olympische atletiekprogramma afgewerkt in Tokio. In totaal komen 43 teamNL atleten in actie. In de eerste nacht trapte Nick Smidt het atletiektoernooi af voor Nederland.


Halve finale voor Smidt

Het begin is goed voor TeamNL! Nick Smidt kwam in de series van de 400 meter horden tot een tijd van 49.55 seconden. Daarmee kwalificeerde hij zich rechtstreeks voor de halve finale die zondagmiddag om 14:05 uur Nederlandse tijd op het programma staat. Na de wedstrijd zei Smidt: "De race was super techisch, ik heb gefocust op de hordenpassages. Ik voel dat het harder kan en dat ga ik laten zien in de halve finale. Dan ga ik kamikaze!"

Van Hunenstijn uitgeschakeld in beste seizoenstijd 

In de eerste serie van de 100 meter liep Marije van Hunenstijn naar een tijd van 11.27 seconden. Een honderdste sneller dan haar beste tijd van dit seizoen. Deze tijd leverde haar een zesde plek op in haar serie. Daarmee mocht ze nog even hopen op kwalificatie voor de halve finale op basis tijd, maar al snel werd duidelijk dat dit niet ging lukken. Op haar Instagram liet ze weten dat ze op meer had gehoopt, maar dat ze blij is dat ze op het juiste moment haar beste niveau van dit seizoen heeft laten zien. We zien Van Hunenstijn op donderdag 5 augustus wel terug op de baan voor de series van de 4x100 meter estafette. 

Tijdschema van vanmiddag

Vanaf 12 uur vanmiddag komen er meer TeamNL atleten in actie. Hieronder het Nederlandse tijdschema. Klik hier voor meer informatie over TeamNL op de Olympische Spelen.

Fotografie: BSR Agency
Foto’s in dit nieuwsbericht zijn niet copyright vrij te gebruiken.