Olympische Spelen: where to watch

28 juli 2021
Topatletiek Vorige

De Olympische Spelen zijn inmiddels bezig aan dag zes en belangrijker: atletiek staat op het punt van beginnen. Vanaf vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus kunnen we tien dagen lang genieten van 43 team NL topatleten.

"We reizen met een groot team naar Tokio mede dankzij het feit dat alle estafetteteams zich hebben gekwalificeerd. Maar ook het aantal individuele starts stemt tot tevredenheid. De finish ligt echter in het Olympisch Stadion in Tokio en op de finishlijn van de marathon in Sapporo!" – Zo blikte technisch directeur bij de bekendmaking van de grootste Olympische atletiekequipe sinds 1928 vooruit.

1 zilveren medaille in Rio

In 2016 kwam Team NL met één atletiekmedaille terug van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Toen was het Dafne Schippers met haar zilveren 200 meter race. Desondanks waren er in 2016 genoeg prachtige prestaties: top tien prestaties van Susan Krumins op de 5000 meter en Anouk Vetter op de zevenkamp, Abdi Nageeye op de marathon en uiteindelijk de honderdsten die Churandy Martina in de weg stonden van een Olympische medaille. Hoe zullen de Nederlandse atleten in Tokio presteren? Beleef het met ons mee!

Tijdschema

Met 43 Nederlandse atleten in actie belooft het een vol en mooi atletiekprogramma te worden in Tokio. Daarnaast hebben we te maken met een tijdverschil van 7 uur, wat ervoor zorgt dat in Nederland de atletiekonderdelen deels in de nacht worden afgewerkt. Vrijdagnacht 30 juli is hordeloper Nick Smidt de eerste Nederlandse atleet in actie. Om 3:55 (NL tijd) loopt hij zijn serie 400 meter horden. We sluiten de Olympische Spelen af met de marathon: zondag 8 augustus is het de beurt aan de Nederlandse mannen. Om 0:00 uur klinkt het startschot in Sapporo voor Abdi Nageeye, Khalid Choukoud en Bart van Nunen.

Where to watch

 • De NOS – NPO1
  De NOS zendt van 2.00 uur tot ongeveer 16.00 uur NOS Tokio Live uit op NPO 1. In dat programma wordt live geschakeld tussen de wedstrijden die op dat moment bezig zijn in Tokio, waar het zeven uur later is. De NOS zendt veel uit, maar niet alles.
  • 2.00-16.00 uur NOS Tokio Live
  • 18.50-19.55 uur NOS Tokio Vandaag
  • 20.30-21.20 uur NOS Studio Tokio (in het weekend 21.30-22.20 uur)
 • Discovery+  voor € 5,99 per maand
  Wil je niets missen van de Nederlandse atletiek in Tokio? Overweeg dan een betaald abonnement van Discovery+. Van alle sporten zijn livestreams (terug) te zien op de gelijknamige app en het streamingplatform. Acht populaire sporten waaronder atletiek worden voorzien van Nederlands commentaar. Een abonnement op de dienst kost 5,99 euro per maand.
 • Eurosport Player voor €6,99 per maand
  Alles van de Olympische Spelen in Tokio is te eveneens te zien via de abonnementsdienst Eurosport Player.  Een abonnement op de dienst kost 6,99 euro per maand.

Volg onze social media kanalen voor de prestaties van de Nederlandse atleten in Tokio.