Ook Rutger Smith WK-limiet, Erik Cadée verder dan ooit

28 april 2011
Talentontwikkeling Vorige

Atleet Rutger Smith (29) heeft tijdens atletiekwedstrijden in Chula Vista, Californië (USA) de WK-limiet geworpen met de discus. Hij kwam tot 65,60 meter, ruim boven de door de Atletiekunie voorgeschreven 63,00 meter. Het betekent een succesvolle come-back \'op discus\' voor de gelouterde international. In februari 2011 kwam hij indoor ook met de kogel weer verrassend goed uit de verf. Smith lijkt nu definitief afgerekend te hebben met de blessures die hem jaren parten speelden. Hij werd in Chula Vista tweede, achter Erik Cadée die zijn persoonlijk record van 2010 (66,20 meter in 2010 in La Jolla, USA) aanzienlijke aanscherpte tot 66,95 meter. Van de internationale Atletiekfederatie (IAAF) moet bij meerdere deelnemers uit een land in elk geval één discuswerper een afstand verder dan 65 meter hebben staan. De tweede deelnemer heeft in dat geval voldoende aan de Atletiekunie-limiet van 63 meter. Smith én Cadée voldoen helemaal aan die gestelde eisen. In de limieten- en selectieprocedure vind je daarover alles terug, zie hier.

De beste worp van Rutger Smith kun je hier zien (Facebook). Het magistrale pr van Erik Cadée staat hier.

Eerder vanavond wist Monique Jansen zich al te kwalificeren voor de WK Atletiek, dat gehouden wordt van 27 augustus tot 4 september 2011 in Deagu, Zuid Korea. Zie daarvoor het artikel van eerder deze avond.

Update: Maarten Persoon kwam slechts tot 57,94 meter met naar eigen zeggen (Facebook) \"een gare worp\". Zondag 1 mei 2011 doet hij een wedstrijd in Irvine, naar verluid doen ook Monique Jansen en Rutger Smith daar mee.

Verslag: Eric Roeske, Media Officer Atletiekunie, met dank aan Rutger Smith, Erik Cadée, Monique Jansen en Maarten Persoon.