Opnieuw geen NK Cross in Nijverdal

23 december 2021
Nationaal Crosscircuit Vorige

De Nijverdalse atletiekvereniging ASV Atletics heeft besloten om de Nederlandse Kampioenschappen Cross 2022 af te gelasten. De landelijke kampioenschappen staan op 5 en 6 maart in de agenda. De lokale wedstrijdorganisatie vindt dat er in aanloop naar het evenement teveel onzekerheden zijn, die worden veroorzaakt door de huidige coronamaatregelen. Hierdoor kan het organiseren van een kwalitatief goede wedstrijd niet worden gegarandeerd. De Atletiekunie ondersteunt dit besluit.
 
Het besluit werd genomen naar aanleiding van de harde lockdown, die afgelopen weekend werd afgekondigd. Voorzitter van het NK-comité Ernst Haitsma: “Helaas het is niet anders. Gezondheid gaat voor alles. Ook de besmettingsrisico’s voor de vrijwilligers en de financiële risico’s voor de club zijn te groot.”
 
De Nederlandse Kampioenschappen Cross worden georganiseerd onder auspiciën van de Atletiekunie. Er zal nog gekeken worden naar mogelijkheden voor een alternatief voor de NK in 2022. Haitsma: “Wat ons betreft worden alle opties afgewogen om de lopers later in 2022 te laten genieten van ons schitterende parcours. Daar kijken we nu al meer dan twee jaar enorm naar uit.” 
 
De Atletiekunie en de Nijverdalse organisatie waren al overeengekomen dat de gemeente Hellendoorn het strijdtoneel wordt van het NK-weekend in 2023. Eerder organiseerde de Overijsselse gemeente de NK’s van 2010 en 2011. 

Foto: Coen Schilderman, NK Cross 2020